Alba August och Björn Gustafsson har gjort slut – bekräftar nu

Alba August och Björn Gustafsson har gjort slut – bekräftar nu

Alba August och Björn Gustafsson har gjort slut.
Det oväntade beskedet kommer precis innan serien Alla utom vi, där det forna paret spelar ett par som kämpar med att bli gravida, ska börja sändas.
– Vi är inte ett par i dag, säger Björn Gustafsson till Expressen.
7 svenska kändispar som gått skilda vägar 2020
Slå på ljud

Det var på Guldbagge-galan 2019 som Alba August, 27, och Björn Gustafsson, 34, för första gången visade upp sin relation i offentligheten. Något som Hänt redan avslöjat tidigare samma år då Björn Gustafsson bekräftade relationen.

– Ja, vi är tillsammans, sa han då.

Alba August är dotter till skådespelerskan Pernilla August och regissören Billie August, och var då nominerad till en Guldbagge i den prestigefyllda kategorin Bästa kvinnliga huvudroll för hennes roll i filmen om Astrid Lindgren Unga Astrid. Men vi har även sett henne i andra roller i hyllade serier och filmer. Bland annat som huvudrollen i Netflix-serien The Rain.

Efter att paret synts hand i hand på Guldbagge-galan blev relationen offentlig och då uttalade sig Alba för första gången.

– Man vill ju ha någon att uppleva allt med och vi är två ensamma själar som har funnit varandra, sa Alba August då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Paret är aktuella i tv-serie på Discovery+

Men nu är paret aktuella tillsammans i den nya svenska tv-serien Alla utom vi på Discovery+ som handlar om ett par som desperat försöker bli gravida.

I serien får man följa paret Hilma och Ola, ett par som desperat vill bli gravida. De får kämpa, och det går varken fort eller särskilt bra.

I en intervju med Expressen berättar nu Alba och Björn om den krävande inspelningen, men också fördelarna i att spela mot sin riktiga partner.

– Man får så mycket gratis av att jobba med någon som man är så nära och redan har kemi med. Man har en jargong, säger Alba August och fortsätter:

– Det blev en viktig grej att vi levde ihop när vi var i den här processen för vi filmade i raketfart. Det krävdes så otroligt mycket förberedelse varje kväll och morgon och det hade inte gått att göra med någon annan. Vi gick in en bubbla och var där ihop. Vi pratade scener och text nästan dygnet runt. Någon utanför den processen hade nog inte haft förståelse för det.

Uppbrottet efter inspelningarna

Men nu kommer huvudrollsinnehavarna med en oväntad nyhet – de är nämligen inte längre ett par. I intervjun med Expressen berättar Björn om den chockerande nyheten.

– Vi är inte ett par i dag, säger Björn Gustafsson till tidningen.

FOTO: Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Madeleine Ilmrud kritiseras efter hennes beslut med dottern EmmyLou

LÄS OCKSÅ: SVT-tittarnas reaktioner efter The Hellacopters drag i På spåret

FRÅN FÖRSTASIDAN