LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT-tittarnas reaktioner efter The Hellacopters drag i På spåret

22 jan, 2021 
Kristian Luuk
I varje säsong av På spåret är det nya husband som står för musiken.
The Hellacopters är husbandet som just nu underhåller tittarna.
Men efter förra veckans version av Eloise får husbandet en del svidande kritik.
”Vilket lidande”, skriver en tittare.
Annons
Allt om Carina Berg och Kristian LuukBrand logo
Allt om Carina Berg och Kristian Luuk

På spåret är ett frågesportsprogram som årligen återkommer och förgyller SVT-tittarnas fredagskvällar. 1987 sändes det på tv för första gången och sedan dess har det kommit att bli ett av de mest folkkära tv-programmen i Sveriges historia.

Från början var det Ingvar Oldsberg, 75, som styrde skutan i På spåret. Men efter att ha haft uppdraget i hela 22 år lämnade han över det till Kristian Luuk, 54. Medan Kristian håller ställningarna sitter populärhistorikern Fredrik Lindström, 57, bredvid honom och agerar domare i programmet. Duon har varit en självklar del av På spåret sedan 2009 och det verkar definitivt som att de går hem hos tittarna.

De tävlande i förra veckans avsnitt var inga mindre än Thomas Alfredson och Ernst Billgren som mötte Irena Pozar och Patrik Arve.

Krönikörens kritik mot deltagarna och husbandet

Aftonbladets krönikör Jan-Olov Andersson hade ett och annat att säga om både deltagarna och husbandet The Hellacopters.

Annons

”På första resmålet var det väldigt många ledtrådar som antydde Nya Zeeland. Där finns i princip bara två tänkbara städer. Att San Franciscos granne (Oakland) nästan är namne med resmålet, då borde det ha ringt några klockor hos de tävlande.”, skrev Jan-Olov då och syftade på att de tävlande borde förstått att det var Auckland de var på väg till.

I förra veckans avsnitt av det populära geografi-programmet var gänget på väg till förorten Partille utanför Göteborg. En stad som Arvingarna borde förknippas väldigt starkt med då de kommer därifrån. Men det var en detalj i husbandets framträdande som krönikören reagerade på.

The Hellacopters i På spåret
The Hellacopters står för musiken.

”Jag har aldrig varit något stort fan av The Hellacopters. Ett på alla tänkbara sätt kompetent hårdrocksband, men allting som de har gjort, har redan utländska förebilder gjort bättre.”, skriver han och fortsätter:

Annons

”Med det sagt: De korta På spåret-jinglarna mellan resmålen låter onekligen fräckare än någonsin i hårdrocksformat. Och låten från rock- och filmmusikalen ”The rocky horror picture show” lät också fräck, med Johanna Platow Andersson på sång.”

Versionen av Eloise får både ris och ros

Men enligt Jan-Olov var versionen av Arvingarnas super-hit Eloise en besvikelse.

”Ett plustecken var sedan nära att försvinna när Hellacopters ensamma gjorde slarvsylta av Arvingarnas Eloise.”, konstaterar han, och nu får han medhåll från andra inbitna På spåret-tittare.

”Vilket lidande det var att se Hellacopters spela Eloise.”, skriver en tittare på Twitter.

”Var det Hellacopters eller Black Ingvars som körde ”Eloise” i På Spåret?”, inflikar en annan.

Men, smaken är delad och nu är det även många som hyllar The Hellacopters till skyarna. De menar nämligen att deras version är hundra gånger bättre än originalet.

Annons

”Omöjligt att sitta still när Hellacopters river av Eloise på bästa sändningstid!!”, skriver en.

”Vilket lyft för På spåret. Eloise i hårdrockversion måste vara ett av de bästa musiknumren i programmets historia.”, twittrar en annan.

”Jag vill bara meddela att jag lever mitt bästa lilla liv här nu när Hellacopters kör Eloise live i På Spåret.”, skriver en tredje.

På spåret sänds på fredagar klockan 20:00 på SVT1 och SVTplay.

FOTO: SVT

Annons