melodifestivalen 2023

Allt om Smash Into Pieces – vem gömmer sig bakom masken?

Smash into pieces

I Melodifestivalen 2023 deltar ett enda rockband och de heter Smash Into Pieces.
Här är allt vi vet om gruppen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casanovas om känslorna inför Mello 2023
0:21

Efter reklamen: Casanovas om känslorna inför Mello 2023

(0:21)

Slå på ljud

De här är medlemmar i Smash Into Pieces – familj och barn

Den svenska rockgruppen Smash Into Pieces kommer ursprungligen ifrån Örebro och bildades år 2008. Bandet består av fyra medlemmar.

Chris Adam Hedman Sörbye – sångaren

Chris Adam, 34, är den enda sångaren i bandet. Utöver bandet öppnade Chris år 2015 en rockklubb i hemstaden Örebro, under namnet Örebro Rawk Klubb.

Han är i dag i en relation tillsammans med flickvännen Lisa Stålstierna, 26. Chris har även en son tillsammans med tidigare partnern Natalie Hedborg, 32. Milton heter sonen som är född 2017.

Benjamin Jennebo – spelar gitarr

Låtskrivaren och gitarristen Benjamin Jennebo, 35, är en av grundmedlemmarna som startade bandet. Tillsammans med Isak Snow, som inte längre är med i gruppen, började han jamma i föräldrarnas garage.

Benjamin har inga barn och i dagsläget har han heller inte någon offentlig relation.

Per Bergquist – spelar gitarr

Per Bergquist, 38, är den andra gitarristen i bandet.

Tillsammans med norska partnern Christina Rokkan, 27, bor Per kvar i Örebro. De träffades först 2015, och har idag dottern Stella som föddes år 2018.

The Apocalypse DJ – mannen bakom masken

Bandets stora genombrott kom år 2017, när The Apocalypse DJ introducerades för fansen.

Det skedde via den tredje albumsreleasen Rise And Shine, samtidigt som två av de tidigare gruppmedlemmarna ersattes av The Apocalypse DJ. Med det nya tillskottet fick bandet även ett helt nytt sound som innehöll electro-element.

Vad som gör att den här DJ:n sticker ut i mängden är att han inte visar sitt ansikte. Utan han bär nämligen alltid en svart mask, som gör ansiktet osynligt. Det är oklart om masken skapades i samband med att han gick med i bandet eller inte.

Än så länge är det ingen som vet vem som gömmer sig bakom The Apocalypse DJ.

Så blev Smash Into Pieces kända

År 2013 skrev bandet ett skivkontrakt tillsammans med Sony Music. Kort därefter släpptes debutalbumet Unbreakable, som hamnade på tredje plats på Svenska Rock-topplistan.

År 2015 släppte de sitt andra album The Apocalypse DJ som fick en andraplats på Svenska Rock-topplistan.

Som redan nämnt kom det stora genombrottet år 2017. Märkbart är att The Apocalypse DJ både är namnet på albumet, och även på den fjärde medlemmen som tillkom två år efter.

Smash Into Pieces i Melodifestivalen 2023

Inför sin debut i Melodifestivalen 2023 beskriver bandet själva sitt framträdande som apokalyptiskt och med futuristiska inslag.

Smash Into Pieces tävlar i den fjärde och sista deltävlingen.

Smash Into Pieces tävlar med bidraget Six Feet Under. Text och musik av Andreas ”Giri” Lindbergh, Benjamin Jennebo, Chris Adam, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb och Per Bergquist.

FOTO: Janne Danielsson/SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN