Kronprinsessan Victoria och prins Daniels nya lyxhus i skärdgården

DANIEL OCH VICTORIAS LYXHUS

Kronprinsessparet har köpt en tomt på Värmdö förra året och har nu fått bygglov.
Tanken är att familjen ska kunna tillbringa tid vid huset på helger och lov och använda boendet som ett fritidshus.
Se detaljer om bygglovet och skärgårdsdrömmen här!

Sommaren är här och det är snart högtid för kungafamiljen att samlas på Solliden slott på Öland. Slottet är kung Carl XVI Gustafs privata bostad och den 14 juli fyller Kronprinsessan Victoria år. Tanken är då att hela familjen enligt tradition ska samlas på Öland för att fira Victoriadagen.

Men förutom att mycket av prins Daniel och kronprinsessan Victorias tid kommer att tillbringas på Öland så finns det även ett annat fokus – nämligen den nya skärgårdsdrömmen ute på Värmdö.

BILDER Filip lämnar Stockholm med Linn efter uppbrottet

Kronprinsessparets nya planer på lyxhus – köpt tomt på Värmdö

Kronprinsessparet köpte sig en tomt i fjol på Värmdö. Något som Nacka Värmdö Posten var först med att rapportera. Anledningen att de har köpt en tomt är för att de vill ha en till bostad i Stockholm – likt ett lantställe att kunna åka till på lov, lediga dagar och helger. Detta kommer att passa barnen prinsessan Estelle och prins Oscar utmärkt och kommer fungera som ett fritidshus för familjen.

– De har för avsikt att bygga ett privat fritidsboende där ute. Bygglovet är godkänt och har vunnit laga kraft. Eftersom det är en fastighet som ägs gemensamt av kronprinsessparet så har många säkerhetsaspekter vägts in, berättade hovets informationschef Margareta Thorgren för Nacka Värmdö Posten.

Bostaden kommer inte vara tillgänglig för allmänheten.

– Det är en privat investering, och det är ingen offentlig bostad, konstaterade Thorgren till tidningen.

Detaljerna kring lyxhuset – bygger hus på Fågelbrolandet

Tomten är som tidigare nämnt belägget på Värmdö, närmre bestämt på Fågelbrolandet. Men gångavstånd till Fågelbro Golf & Country Club – som bland annat innefattar en exklusiv golfbana, restaurang och hotell. Golfbanan räknas dessutom som en av Sveriges allra finaste banor.

Och det är ingen liten tomt, med en storlek på hela 16 386 kvadratmeter finns även 7 359 kvadratmeter vattenareal skriver Svensk Dam. Enligt tidningen är grävmaskiner dessutom på plats och en fin strandtomt väntar kronprinsessparet som även har egen brygga, rapporterar Svensk Dam.

När Hänt tagit del av bygglovet beskrivs bland annat följande om huset:

Alla byggnader har stående träpanel som målas med järnvitriol så att de blir silvergrå, fönstren är av trä och ska behandlas så att även de får en grå ton. Tak på huvudbyggnad och komplementbyggnad nr 1 är bevuxna med växter i form av sedumtak medan taken på komplementbyggnad nr 3 och komplementbyggnad nr4 är belagda med grå plåt. Terrasserna runt byggnaderna görs av grånat trä respektive betong".

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Sofias utseendeförvandling väcker reaktioner

LÄS OCKSÅ: Martin Melins offentliga flirt till Keyyo väcker starka reaktioner

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

SENASTE NYTT!