TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels nya lyxköp på Värmdö

22 jun, 2021 
Mimmi Fouchenette
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel brukar spendera somrarna på Öland med resten av kungafamiljen. Nu har Kronprinsessparet investerat i ett eget sommarhus utanför Stockholm.
Annons
5 underbart härliga stunder med kung Carl XVI GustafBrand logo
5 underbart härliga stunder med kung Carl XVI Gustaf

Nu är det snart dags för hela kungafamiljen att ta sig till deras sommarställe på Öland nämligen Solliden slott. Slottet är kung Carl XVI Gustafs privata bostad och där brukar familjen spendera stora delar av somrarna.

Den 14 juli fyller Kronprinsessan Victoria år och då ska hela familjen samlas på Öland för att fira. Även prinsessan Madeleine och hela hennes familj kommer också att vara på plats i Sverige för firandet.

– Prinsessan har inte varit hemma på 1,5 år. Nu planerar familjen att tillbringa en stor del av sommaren i Sverige, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef, till Hänt.

Victoriadagen kommer inte bli som tidigare år för Kronprinsessan kommer inte att möta upp allmänheten och ta emot deras gratulationer. Däremot kommer det gå att följa Victoriadagen på tv. Konserten kommer sändas på SVT på födelsedagskvällen.

Prins Oscar, prins Daniel, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle, i samband med firandet av Victoriadagen på Sollidens Slott på Öland 2020.

Kronprinsessparet har köpt en tomt på Värmdö

Kronprinsessan Victoria har i hela sitt liv tillbringat delar av somrarna på Öland. Men förra året köpte Kronprinsessparet Victoria och Daniel en tomt på Värmdö utanför Stockholm. De planerar att bygga ett eget sommarhus på tomten.

Annons

Tomten köptes redan förra året, men det är inte förrän nyligen som de fått godkänt bygglov.

– De har för avsikt att bygga ett privat fritidsboende där ute. Bygglovet är godkänt och har vunnit laga kraft. Eftersom det är en fastighet som ägs gemensamt av kronprinsessparet så har många säkerhetsaspekter vägts in, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Nacka Värmdö Posten.

Tomten är ingen offentlig bostad

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ville ha ett sommarhus nära deras slott i Haga då de vill åka dit under helger och lov och inte alltid behöva åka ända vägen till Öland.

Bostaden kommer inte vara tillgänglig för allmänheten.

– Det är en privat investering, och det är ingen offentlig bostad, säger Thorgren till NVP.

Som nämnt tidigare kommer Kronprinsessparet inte att sluta åka till Öland, de kommer fortsätta åka dit men kanske något mindre.

FOTO: Claudio Bresciani/TT, UNICEF Sverige

Annons