TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Så blir Kronprinsessan Victorias födelsedag 2021 – hovet om Victoriadagen

22 jun, 2021 
kronprinsessan victoria och prins daniel
Snart fyller Kronprinsessan Victoria år, något som brukar firas med hela svenska folket.
Hur blir firandet av Victoriadagen 2021?
Hovet avslöjar.
Annons
5 charmiga ögonblick med prinsessan EstelleBrand logo
5 charmiga ögonblick med prinsessan Estelle

Kronprinsessan Victorias födelsedag närmar sig med stormsteg. Hur kommer den stora dagen firas i år?

Hur firas Kronprinsessan Victorias födelsedag 2021?

Kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli firas varje år. Men då det senaste året varit minst sagt annorlunda undrar många hur Victoriadagen kommer att firas år 2021? Blir det på Öland med familjen eller var och en för sig?

Hovet har nu meddelat att Kronprinsessan firar sin firar sin födelsedag på Öland. På Sollidens slott kommer hela kungafamiljen att samlas, alltså även prinsessan Madeleine som är på besök hemma i Sverige efter en längre frånvaro.

Ingen publik på Victoriadagen

Kronprinsessans födelsedag brukar innebära en större folksamling. Dagen brukar bjuda på konserter och annat skoj, men denna gång kommer inte allmänheten att få samlas.

”Kungafamiljen ser fram emot att åter samlas på Solliden under sommaren. Men på grund av rådande restriktioner, samt risken att skapa folksamlingar, möter Kronprinsessan ej allmänheten för att ta emot gratulationer vid rundeln framför Sollidens slott”, skriver Hovet i ett pressmeddelande.

Annons

Men när kommer det publika firandet av Kronprinsessan att inledas?

”Det publika firande av Kronprinsessans födelsedag inleds först vid Victoriakonserten i Borgholms slottsruin där Kronprinsessparet och delar av Kungafamiljen deltar”.

Kronprinsessan Victoria med familj på en ljuvlig sommaräng
Kronprinsessan Victoria med familj.

Delar ut Victoriapriset

Ett pris kommer såklart även att delas ut – Victoriapriset. Det kommer att delas ut av Kronprinsessan i samband med konserten. Vem som kammat hem priset i år? Skridskoåkaren Nils van der Poel.

Var och när sänds Victoriadagen på tv?

Det har ju blivit en tradition att hela svenska folket kan vara med och följa Victoriadagen genom tv-rutan. Så kommer det att bli även i år.

Konserten sänds traditionsenligt i SVT1 på födelsedagskvällen.

FOTO: Patrik Österberg/TT, Claudio Bresciani/TT

Annons