Beslutet om barnen splittrar prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria

Verkliga relationen mellan kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine

Trots att kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine växte upp tillsammans så skiljer de sig åt både i handlingar och värderingar.
Något som skiljer dem åt rejält är deras senaste beslut om barnen.

Att växa upp som prinsessa innebär att födas med en hel del fördelar, men också väldigt specifika och kanske svåra uppdrag.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine har lika värderingar när det gäller mycket. En anledning till det kanske är just för att de växt upp tillsammans?

Prinsessornas olika riktningar

Men det finns dock en sida hos prinsessorna som skiljer dem åt rejält, faktiskt helt och hållet. Till att börja med så har deras liv tagit helt olika riktningar under den senare delen av deras liv. Kronprinsessan jobbar ständigt och flitigt med att tjänstgöra pappa kung Carl XVI Gustaf, medan prinsessan Madeleine valt att ta flera kliv tillbaka från rampljuset. Madeleine lever istället långt borta från Sverige, i  Florida, tillsammans med sin man Christopher O’Neill och barnen.

Det var inte längesedan som prinsessan Madeleines och prins Carl Philips barn blev av med sina kungliga titlar. Sedan 7 oktober 2019 ska de betraktas som vanliga privatpersoner och kunna bo och jobba med precis vad de vill och har lust med – typ.

Men ett beslut från prinsessornas sida, som skiljer dem åt ännu mer, är hur de väljer att fira och nämna sina barn vid födelsedagar, skriver Svensk Dam.

Besluten om barnen

Nyligen fyllde prins Oscar 4 år, och hovet valde då att dela födelsedagsbilder på den lille prinsen. Bildtexten? Ja, den var minst sagt strikt och officiell.

“Oscar Carl Olof, Prins av Sverige, Hertig av Skåne, föddes den 2 mars 2016 som andra barn till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Prins Oscar är i enlighet med 1979 års successionsordning, som trädde i kraft den 1 januari 1980, den tredje i tronföljden efter Kronprinsessan och Prinsessan Estelle”.

Prins Oscar

FOTO: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Men när Madeleines dotter Leonore fyllde 6 år var det helt andra spelregler, då hon inte hyllades på hovets hemsida. Men inte blev det så att Leonore stod utan en grattis-hälsning. På födelsedagen till ära så delade Madeleine en bild på sin dotter på sitt privata Instagram-konto, och bildtexten blev inte riktigt lika strikt och rak som prins Oscars gratulation.

“Grattis på födelsedagen till vår solstråle! Du får oss att le varje dag”, skrev prinsessan Madeleine om dottern på Instagram.

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Christine Olsson/TT

SENASTE NYTT!