Hovets blixtändring efter kritiken mot kronprinsessan Victoria

Hovets blixtändring – stoppar kronprinsessan Victoria efter skarpa kritiken

I dagarna har det riktats stark kritik från folket mot kronprinsessan Victorias och prins Daniels senaste agerande.Nya bilder på paret ifrågasattes och många var upprörda.
Efter kritiken svarar nu hovet och berättar även om framtiden som drastiskt har planerats om.
– Det görs noga avväganden, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.
Skarp kritik mot kronprinsessan Victorias beslut
Slå på ljud

Några som blivit tvungna att ändra om en hel del i sina arbetsscheman den senast tiden är vår svenska kungafamilj. Ett av besluten som tagits av hovet, med anledning av den pågående spridningen av coronaviruset, är att kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria har separerats från varandra.

En förklaring till detta är att kungen och kronprinsessan exempelvis aldrig flyger tillsammans, utan det sker alltid separat. Om något mot förmodan skulle hända så menar hovet att det inte är lämpligt att både statschef och blivande statschef utsätts för samma risker, utan att man därför väljer att separera dem.

Drottning Silvia och kungen lämnade Stockholm för en tid sedan och befinner sig på Stenhammar slott i sörmländska Flen. Därifrån gör kungaparet sitt bästa med att sköta sina arbetssysslor med hjälp av videolänkar och telefonsamtal.

Kungen och drottningen i jokkmokk

FOTO: Naina Helén Jåma/ TT

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kvar i Stockholm

Kvar i Stockholm är dock kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Kungahuset har tidigare i veckan visat upp på sociala medier att även kronprinsessparet sköter många arbetsuppgifter på samma sätt som kungen och drottningen – via telefon.

På onsdagen valde kronprinsessan och prinsen att besöka den regionala sjukvårdsledningen i Region Stockholm, i syfte att visa sitt stöd till de hjältar som arbetar mot spridningen av Covid-19.

Men efter Victoria och Daniels viktiga punktinsats så var det många som reagerade på att kronprinsessparet gick emot Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att arbeta hemifrån, men också att de inte undviker nära kontakt i folksamlingar.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Region Stockholm

FOTO: Victor Ericsson

Hovets svar – efter kritiken mot Victoria

När Hänt når hovets informationschef Margareta Thorgren så berättar hon att det, efter kritiken mot kronprinsessan Victoria, görs noga avväganden i kronprinsessparets programplanering.

– Det görs noga avväganden i den nya programplaneringen gällande kronprinsessparet. Att följa myndigheternas rekommendationer är överordnat, säger Margareta Thorgren till Hänt och fortsätter:

– Därför sker de flesta aktiviteter digitalt under kommande vecka.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN