LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Ryktena bekräftade om Madde och Chris – det här har hänt

13 jun, 2024 
Linnea Söderberg
Prinsessan Madeleine och hennes barn har flyttat till Sverige!
Men hennes make Chris O’Neill har inte följt med familjen från USA. Här är allt som har hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här anländer Kungafamiljen på Polarpriset – Kronprinsessan Victorias detalj alla undrar överBrand logo
Här anländer Kungafamiljen på Polarpriset – Kronprinsessan Victorias detalj alla undrar över

I sex år har prinsessan Madeleine bott i Florida i USA tillsammans med sin make Chris O’Neill, 49, och deras tre barn prinsessan Leonore, 10, prins Nicolas, snart 9, och prinsessan Adrienne, 6.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill träffades via gemensamma vänner i New York, och gifte sig för elva år sedan. Länge bodde de i London, men 2018 valde de att flytta till Florida.

Det var i mars 2023 som hovet meddelade att familjen skulle lämna staterna för Stockholm redan i augusti samma år. Men av olika anledningar blev det uppskjutet.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då till Expressen.

Familjefoto på prinsessan Madeleine, hennes man Chris O'Neill och barnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas.
Chris O'Neill, prinsessan Madeleine och barnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas. Foto: Kungahusets instagramFoto: Kungahusets instagram

Prinsessans lyxvilla såld

Det spekulerades i att en orsak skulle vara att paret hade svårt att få deras lyxhus i Florida sålt, något som hovet dock dementerade.

Annons

Till en början begärde det kungliga paret 82,8 miljoner kronor för huset, men ingen köpare nappade. Man sänkte därför priset till 79,2 miljoner kronor, även det utan resultat.

Till slut såldes dock villan, vilket Hänt skrev om i början av april. Slutsumman landade på 7 miljoner dollar, motsvarande cirka 75 miljoner kronor.

Madeleines flytt till Sverige – utan Chris

Nu har familjen äntligen flyttat till Sverige – dock utan prinsessan Madeleines man. Bara dagar innan flytten berättade en säker källa till hänt att det skulle ske utan Chris O'Neill.

Och det har ju tidigare spekulerats i om Chris över huvud taget skulle flytta med. Hovexperter har bland annat trott att Chris är emot beslutet då han inte gillar all den uppmärksamhet som det innebär att vara prinsessan Madeleines make.

Men nyligen kom uppgifter om att familjen flyttar hem i omgångar.

– I och med att det är en rätt så stor flytt så kommer familjen komma i omgångar, med tanke på att det är ett hus som ska tömmas och så vidare. De har bott i USA i väldigt många år, så det är mycket planering, säger Margareta Thorgren i en intervju med Expressen.

Då samlas prinsessan Madeleines familj

Under torsdagsmorgonen landade prinsessan Madeleine och barnen på Arlanda. Exakt när Chris O’Neill ansluter är dock fortfarande oklart. När Hänt kontaktar hovet med frågan när hela familjen kan tänkas vara samlad i Sverige, svarar Margareta följande i ett meddelande till Hänt:

Annons

”Hela prinsessans familj flyttar till Sverige efter sommaren”.

När det vankas semester ska hela familjen dock vara lediga tillsammans i Sverige, bland annat på det traditionsenliga firandet av kronprinsessan Victoria på Öland.

– Familjen kommer att ha semesterledighet, så mycket som det går, på Öland och i Sverige, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Så blir kungafamiljens liv i Sverige

I Sverige kommer familjen bo på Hovstallet i Stockholm. Prins- och prinsessbarnen har blivit inskrivna i en svensk skola – men exakt vilken verkar hovet inte vilja specificera, annat än att det blir i Stockholmstrakterna. Det har dock tidigare ryktats om att det blir Carlssons skola på Kommendörsgatan i centrala Stockholm.

Familjen och så även Chris O’Neill kommer alltså att bo i Stockholm, men Chris kommer också vara mycket på resande fot. Han har nämligen nyligen startat ett svenskt bolag som ska ägna sig åt finansiell rådgivning, något som Expressen rapporterat om.

”Jag planerar att ha min bas i Stockholm på heltid, men kommer resa så ofta som mitt jobb kräver.”, skriver han i ett mail till Expressen.

Prinsessan Madeleine är vice hedersordförande i stiftelsen World childhood foundation och beskyddare för Min stora dag. Förra året bekräftades det också att hon blir beskyddare av Millesgården.

Annons