TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prinsessan Madeleines nya uppdrag i Sverige – nu är det bekräftat

28 feb, 2023 
https://image.hant.se/image-8453040?imageId=8453040&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
André Färnsveden
Prinsessan Madeleine.
Prinsessan Madeleine kom nyligen med ett glädjebesked.
Hon har nämligen tackat ja till ett nytt uppdrag i Sverige.
Med stolthet och glädje har jag tackat ja”, skriver Madeleine.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungens kritik till media: ”Svårt att jobba när man hela tiden förlöjligas”Brand logo
Kungens kritik till media: ”Svårt att jobba när man hela tiden förlöjligas”

Prinsessan Madeleine, 40, flyttade till USA för över tio år sedan. Idag bor hon i Florida med maken Chris O'Neill, 48, och deras tre barn, prinsessan Leonore, prins Nicholas och prinsessan Adrienne.

Men med jämna mellanrum åker prinsessan hem till Sverige för att genomföra sina uppdrag. Och nu kan hon glädjas åt ännu ett uppdrag!

Prinsessan Madeleines nya uppdrag i Sverige

För drygt 20 år sedan grundade drottning Silvia The childhood foundation, och är idag hedersordförande. Det är en stiftelse som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Sedan två år tillbaka är även prinsessan Madeleine aktiv inom stiftelsen, som vice hedersordförande.

Prinsessan är också beskyddare för Min stora dag som uppfyller önskningar och skapar pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Annons

Och nu verkar det som att hon har ännu ett uppdrag att glädjas över. Hon ska nämligen bli beskyddare för Millesgården museum. Det avslöjar Madeleine i ett inlägg på sin Instagram.

Med stolthet och glädje har jag tackat ja till att bli beskyddare av Millesgården – museet med konstnärshem, antiksamling och skulpturpark på Lidingö utanför Stockholm”, skriver hon och fortsätter:

Millesgården är en fridfull plats som jag tycker mycket om att besöka när jag är hemma i Sverige. Bland Carl Milles skulpturer och porlande fontäner finner jag inspiration och glädje.

Madeleine reser inte hem till Sverige

Om Madeleine planerar att resa hem i samband med det nya uppdraget har hovet ännu inte bekräftat. Men när kungen nyligen gjorde en titthålsoperation, hade prinsessan Madeleine inga planer att återvända till Sverige.

Prinsessan Madeleine planerar inte resa till Sverige med anledning av Kungens planerade kirurgiska ingrepp”, skrev hovet till Hänt.

Hänt har sökt hovet för en kommentar om det nya uppdraget.

FOTO: Jonas Ekströmer /TT

Annons