TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Hovets tabbe – ångrar sig efter privata avslöjandet om Madeleine och Chris

25 mar, 2024 
Det har länge sagts att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är på väg att flytta till Sverige.
Men enligt hovexperten Herman Lindqvist verkar allt vara en ren och skär tabbe från Hovets sida.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnens glada hälsning till kungen - fina gestenBrand logo
Barnens glada hälsning till kungen - fina gesten

Prinsessan Madeleine, 41, och herr Chris O'Neill, 49, träffades för 10 år sedan via gemensamma vänner i New York. Tre år senare ringde bröllopsklockorna för paret och sedan dess har mycket hänt. De har bland annat bosatt sig i Florida och fått barnen prinsessan Leonore, 10, prins Nicolas, 8, och prinsessan Adrienne, 6, tillsammans.

Under alla de här åren har Chris varit tydlig med att han inte vill vara en del av svenska kungahuset. Han hade kunnat vara Hans Kungliga Höghet Prins Christopher, och hertig av både Gästrikland och Hälsingland. Men Chris O'Neill var inte intresserad. Han sa ”Tack – men nej tack” till alla titlarna som kungen erbjöd.

Därför vill inte Chris O'Neill bo i Sverige

Det senaste halvåret har många blickar riktats mot Madeleine och Chris. I augusti 2023 var nämligen datumet satt; dagen då de skulle flytta hem till Sverige och bo i en lägenhet i Hovstallet på Östermalm i Stockholm.

Annons

Men så blev det inte och nu har Hovet istället sagt att flytten kommer ske "någon gång under 2024". Men hovexperten Herman Lindqvist, 80, tror inte att detta någonsin kommer ske. Chris vill nog helt enkelt inte bo i Sverige.

– Det beror nog på att han helt enkelt inte vill leva som någon kunglig fånge på slottet. Med den uppmärksamheten och den förpliktelsen. Dessutom tror jag att han skulle vantrivas något enormt i det, för honom, lilla Stockholm. Bara han går 300 meter så är det folk som stirrar på honom och vet vem han är hela tiden, säger Herman till Hänt och tillägger:

– Om man inte trivs i den rollen och vill leva så, så är det outhärdligt.

Herman Lindqvist om Hovets tabbe

Med andra ord verkar det som att Chris och Madeleine aldrig riktigt varit överens. Så därför kan man ju undra varför i hela friden Hovet skickade ut pressmeddelandet om flytten från första början.

– Ja... De kanske plötsligt kände vid ett skede att det är möjligt att göra så. Men sedan så ångrar de sig. De kommer ju liksom på besök nu eller vad man ska kalla det, säger Herman Lindqvist till Hänt om Hovets tabbe.

Herman berättar vidare varför han inte tror att Chris vill flytta till Sverige.

– Jag tror också att det är så att han skulle vantrivas bara han ser den där sjurummaren i Hovstallet. Jag tror inte att han vill bo där, det är så trångt och instängt där inne i stan och han är van att bo större i stora hus och villor med trädgård och swimming-pool, säger han och fortsätter:

– Är man van vid det är det väldigt svårt att flytta ner sig.

FOTO: Robin Utrecht / dana press, Jonas Ekströmer/TT

Annons