LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Madeleine stoppad från att flytta till Sverige – det har hänt

28 maj, 2024 
Loke Westberg
Redan förra året var det planerat att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill skulle flytta till Sverige.
Men varför har prinsessparet stoppats?
Här är vad som har hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappenBrand logo
Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

När prinsessan Madeleine och hennes man Chris O'Neill förra sommaren klargjorde att de skulle flytta till Sverige var det många som höjde på ögonbrynen.

Detta efter att ha bott i USA, närmare bestämt Florida, i många år. Där har även deras barn gått i skolan.

Hovet om varför Madeleines flytt stoppades

Flytten planerades då till skolstart i höstas – men sköts upp.

Hovet förklarade det hela såhär:

– Den kommer att skjutas fram till 2024, enligt den information som jag har, sa informationschef Margareta Thorgren till Expressen följt av:

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort.

Paret har haft problem att sälja sin villa i Pinecrest, strax utanför Miami, i Florida. Till en början begärde det kungliga paret 82,8 miljoner kronor för huset, men ingen köpare nappade. Man sänkte därför priset till 79,2 miljoner kronor, även det utan resultat.

Annons

Nu har villan dock sålts, vilket Hänt skrev om i början av april. Slutsumman landade på 7 miljoner dollar, motsvarande cirka 75 miljoner kronor.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.FOTO: Pontus Höök / TT
Prinsessan Madeleine och Chris planerar nu äntligen att flytta hem.FOTO: Mikael Fritzon/TT

Var ska prinsessan Madeleines barn gå i skola?

Nyligen rapporterade Hänt om att Chris O'Neill flyttat in sitt bolag Belgravia Advisors AB på en exklusiv adress i Stockholms innerstad – utan Madeleine. Det är nämligen bara Chris och hans två nära vänner Cedric Notz och Marco Wajselfisz som är skrivna på bolaget.

Men även om huset sålts och Chris O'Neills bolag numera har en hemvist i Sverige så dröjer flytten, utan några nya besked från hovet.

Det har dessutom varit oklart var deras barn ska gå i skolan, men det har ryktats om Carlssons skola på Kommendörsgatan i centrala Stockholm.

De amerikanska vårterminerna tar ofta slut under maj månad, och om det eventuellt blir Carlssons skola som Chris och Madeleines barn börjar på är det med största sannolikhet av skolmässiga skäl som flytten drar ut på tiden även denna gång.

FOTO: TT

Annons