LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Madeleine flyttar ensam till Sverige – hovet bekräftar chocknyheten

31 maj, 2024 
Linn Seipel
Prinsessan madeleine chris ensam
Prinsessan Madeleines flytt till Sverige har gång på gång blivit uppskjuten – men nu är det äntligen dags!
Men familjen kommer inte samtidigt...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappenBrand logo
Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

Prinsessan Madeleine, 41, och Chris O'Neill, 49, har varit gifta i över sju år, och ett par längre än så. Tillsammans har de barnen prinsessan Leonore, 10, prins Nicolas, 8, och prinsessan Adrienne, 6.

Under året har det varit mycket skriverier angående prinsessparets flytt till Sverige, som av flera anledningar skjutits upp. En orsak trodde man var att deras lyxhus i Florida var svårt att få sålt, något hovet dock dementerade.

Hovexperten Herman Lindqvist, 80, har även teoretiserat att flytten kanske aldrig kommer att bli av. Detta då han misstänker att Chris inte alls kommer trivas i lilla Sverige.

– Det beror nog på att han helt enkelt inte vill leva som någon kunglig fånge på slottet. Med den uppmärksamheten och den förpliktelsen. Dessutom tror jag att han skulle vantrivas något enormt i det, för honom, lilla Stockholm. Bara han går 300 meter så är det folk som stirrar på honom och vet vem han är hela tiden. Om man inte trivs i den rollen och vill leva så, så är det outhärdligt, har Herman tidigare sagt till Hänt.

Annons

Hovets nya besked om prinsessan Madeleine och Chris flytt till Sverige – sker i omgångar

Men nu kommer hovet med nya bud, angående deras flytt – och den ska verkligen bli av. Men familjen kommer inte samtidigt.

– I och med att det är en rätt så stor flytt så kommer familjen komma i omgångar, med tanke på att det är ett hus som ska tömmas och så vidare. De har bott i USA i väldigt många år, så det är mycket planering, säger hovets informationschef Margareta Thorgren i en ny intervju med Expressen.

Hon avslöjar också att Madeleine kommer hem redan i mitten på juni ensam. När det vankas semester ska hela familjen dock vara lediga tillsammans i Sverige.

– Familjen kommer att ha semesterledighet, så mycket som det går, på Öland och i Sverige, säger Margareta till tidningen.

När Hänt kontaktar hovet med frågan när hela familjen kan tänkas vara samlad i Sverige, svarar Margareta följande i ett meddelande till Hänt:

”Hela prinsessans familj flyttar till Sverige efter sommaren”.

Prinsessan Madeleines barn – här kommer de gå i skola i Sverige

Prins- och prinsessbarnen har också blivit inskrivna i en svensk skola – men exakt vilken verkar hovet inte vilja specificera.

– Barnen kommer börja i skolor i Stockholmstrakten.

Det har dock ryktats om att det blir Carlssons skola på Kommendörsgatan i centrala Stockholm.

Annons