ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Hovets besked om prinsessan Madeleines barns skolgång: ”Privat tid”

09 aug, 2023 
prinsessfamiljen
Prinsessan Madeleine befinner sig fortfarande i Sverige.
Men när börjar barnen i skola och när åker familjen tillbaka till USA?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”Brand logo
Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”

Prinsessan Madeleine och herr Chris O'Neill har under sommaren befunnit sig i Sverige med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Planen var att familjen från och med augusti skulle bosätta sig i Sverige på heltid men flytten har skjutis upp till nästa år.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, förklarade hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Annons

Då åker prinsessfamiljen tillbaka till USA – hovet bekräftar

Familjen befinner sig fortfarande i Sverige och har bland annat tillbringat mycket tid med resterande av kungafamiljen på Öland.

Men nu kommer hovet med beskedet att de inom snar framtid kommer åka tillbaka till USA – lagom till barnens skolstart.

”När Prinsessan Madeleine med familj reser till USA inför skolterminen, men vi kommenterar inte datum då det sker under privat tid.”, skriver hovet i ett mejl till Hänt.

När prinsessan Madeleines barn börjar i skolan i Florida är inte känt. Men troligtvis i augusti eller början av september.

Prinsessan Madeleine har umgåtts mycket med familjen under sommaren.
Annons
Prinsessan Madeleine, Christopher O'Neill, prins Nicolas, prinsessan Adrienne och prinsessan Leonore vid prins Julians dop 2021.

Prinsessan Madeleine syns inte ha några uppdrag

Prinsessan Madeleine har däremot inte synts haft några särskilda uppdrag i Sverige likt föregående år.

2022 besökte prins Nicolas, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill Skuleberget och upptäckarparken – vilket var prins Nicolas dopgåva. Prinsessan Madeleine bjöd även in åtta barn till hovstallet tillsammans med Min Stora Dag. Då hon är organisationens beskyddare.

Men tittar man nu i den kungliga kalendern så ekar prinsessan Madeleines namn tomt.

Annons

Däremot skulle prinsessan Madeleine närvarat vid sitt evenemang på Gröna Lund till förmån för Childhood i maj. Hennes medverkan stoppades dock på grund av att äldsta dottern Leonore bröt armen.

FOTO: Mikael Fritzon/TT / Jonas Ekströmer/TT

Annons