LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Madeleines kravlista avslöjad – det kräver hon för att flytta till Sverige

27 jul, 2023 
Jonna Lawaetz
Planen var att prinsessan Madeleine och familjen skulle flytta hem till Sverige i augusti – men flytten blev framskjuten.
Nu avslöjas prinsessans kravlista inför flytten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan på besök i Ängsö nationalparkBrand logo
Kronprinsessan på besök i Ängsö nationalpark

Det var tidigare i år som hovet kunde bekräfta att prinsessan Madeleine, 41, och Chris O'Neill, 47, flyttar tillbaka till Sverige efter flera år i USA.

Tanken var att prinsessan Madeleine och Chris skulle flytta till Stockholm i augusti och att barnen prinsessan Leonore, prins Nicholas och prinsessan Adrienne skulle börja skolan i samband med att höstterminen drar igång.

Men nyligen bekräftade hovet att flytten blir framskjuten till nästa år. Men det är inte på grund av strul med husförsäljningen eller Migrationsverket.

– Den kommer att skjutas fram till 2024, enligt den information som jag har, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt till Expressen

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort.

Annons

Prinsessan Madeleines kravlista inför flytten till Sverige

Det tycks alltså vara flera saker som inte riktigt fallit på plats för att flytten över Atlanten ska kunna genomföras. Enligt kungliga experten och Svensk Damtidnings chefredaktör, Johan T Lindwall, är det Madeleines krav inför flytten som inte har kunnat förverkligats.

Förutom att prinsessan längtar hem till Sverige, vännerna och familjen efter närmare 13 år i USA, ska hon ha en hel del krav för att flytten ska bli av.

Ett av dessa krav som enligt Johan T Lindwall är extra viktig f enligt är barnens skolgång. Mycket lutar åt att barnen ska gå i privatskolan Carlssons på Östermalm, en skola där Madelene och hennes syskon själva gick på.

Men den kanske viktigaste punkten av dem alla är ännu inte riktig färdigställd: var familjen ska bo i Sverige.

Hovstallet där familjen tidigare bott är under renovering och Johan T Lindwall misstänker att det kan vara just därför flytten blev framskjuten. Tanken var att renoveringen skulle kosta 2,5 miljoner kronor men lutnotan hamnade på det dubbla

– I och med Hovstallarnas renovering har Madeleine och familjen verkligen fått ett suveränt och centralt boende. Närheten till Carlssons är även det ett stort plus, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

FOTO: Shutterstock, Karin Törnblom/TT

Annons