TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Hovets nya beslut för kronprinsessan Victorias – efter oroligheterna

27 feb, 2022 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Kronprinsessan Victoria och maken prins Daniel gick i förra veckan ut offentligt och dementerade ryktet om skilsmässa.
Nu berättar hovet om det nya beslutet för kronprinsessan efter oroligheterna.
Läs allt här!
Annons
Kronprinsessan Victoria på uppdrag i Daniels hemtrakter – utan prinsenBrand logo
Kronprinsessan Victoria på uppdrag i Daniels hemtrakter – utan prinsen

Sveriges tronarvinge kronprinsessan Victoria, 44, och hennes make prins Daniel, 48, har haft en turbulent tid senaste veckorna till följd av rykten om en splittring i deras relation.

Paret har varit gifta sedan juni 2010 och har dessutom två älskade barn tillsammans; dottern prinsessan Estelle, 10, och sonen prins Oscar, 5.

Efter den turbulenta tiden, som påverkade familjen negativt, valde kronprinsessparet därför att bemöta de osanna ryktena.

Victoria och Daniel dementerar skilsmässan – efter alla rykten

Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa”, skriver Victoria och Daniel.

Annons

Vidare i meddelandet förklarar paret ovanligheten i att bemöta rykten och spekulationer, men poängterar också vikten av att göra det vid detta enskilda tillfälle.

"Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund", skriver de avslutningsvis i meddelandet.

Även hovets informationschef Margareta Thorgren har kommenterat den ovanliga händelsen och händelseförloppet som föranledde det. Enligt henne ska hovet ha dementerat skilsmässoryktet flertalet gånger under de senaste veckorna till olika medier. Trots detta har inte spekulationerna avtagit.

– Det har nått en sådan kraft och en omfattning att paret i dag ser det som nödvändigt att göra denna dementi, säger Margareta till Expressen i en intervju.

Hovets nya beslut för kronprinsessan Victorias – efter oroligheterna

Alla nyheter tynade däremot i jämförelse med oroligheterna i Ukraina, som den 24 februari 2022 invaderades av ryska trupper. Krigets utveckling har präglat nyhetsrapporteringen sedan dess.

Annons

I skuggan av det spända läget med upprustning runtomkring i Europa i början på året, så bekräftade hovet nyligen det nya beslutet för vår svenska tronföljare kronprinsessan Victoria och hennes arbetsuppgifter.

Kronprinsessan kommer under 2022 att genomgå en utbildningsserie inom Försvarsmakten i syfte att öka sin kunskap och förståelse för Försvarsmaktens uppgifter och verksamhet på strategisk, operativ och högre taktisk nivå”, skriver kungahuset i ett pressmeddelande.

”... Kursens mål är att stärka förståelsen för Sveriges säkerhetspolitik, krisberedskap och totalförsvar... Senare under hösten följer deltagande i en militärstrategisk och operativ ledningsövning samt utbildning avseende högre taktisk ledningsnivå vid de respektive försvarsgrensstaberna”, skriver hovet avslutningsvis.

Kronprinsessan Victoria deltar i en övning när hon besöker hemvärnet i Sälenfjällen i september 2021.
Kronprinsessan Victoria deltar i en övning när hon besöker hemvärnet i Sälenfjällen i september 2021.

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Karin Törnblom/TT

Annons