Victoria och Daniel om skilsmässoryktet – därför berättar de

Breaking

Under de senaste veckorna har det florerat rykten om att kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska skilja sig.
Nu bryter paret tystnaden om spekulationerna, och hovet avslöjar varför de väljer att dementera det hela.
Prins Daniels väg från Ockelbo till kungahuset
1:9

Efter reklamen: Prins Daniels väg från Ockelbo till kungahuset

(1:9)

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel publicerade under lördagsförmiddagen ett inlägg på Kungahusets instagramkonto där de väljer att för första gången bemöta de rykten som florerat om att de ska skilja sig.

”Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa”, inleder paret inlägget som är signerat med deras namn.

Victoria och Daniel fortsätter med att konstatera att de i vanliga fall inte brukar kommentera rykten och spekulationer, men att de nu kände att det inte fanns något annat att göra.

"Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund", avslutar de inlägget.

Därför uttalar sig Victoria och Daniel om ryktena

I en intervju med Expressen avslöjar hovets informationschef Margareta Thorgren bakgrunden till att kronprinsessparet gör något så ovanligt som att kommentera det hela. Enligt henne ska hovet under de senaste veckorna ha dementerat skilsmässoryktet flertalet gånger till olika medier som ställt frågor till dem, men att spekulationerna trots det fortsatt.

– Det har nått en sådan kraft och en omfattning att paret i dag ser det som nödvändigt att göra denna dementi, säger hon till Expressen.

Thorgren konstaterar att de aldrig tidigare varit med om en liknande situation, utan att den är ytterst ovanlig. Samtidigt har kronprinsessparet tagit beslutet att offentligt dementera det hela för familjens skull.

Kronprinsessparets ovanliga uttalande

– Kronprinsessparet är, som de offentliga personer som de är, vana att de blir omskrivna och att det sägs saker som inte alltid är sanna, men i det här fallet har ryktesspridningen blivit så omfattande och det är därför de gör det här uttalandet, säger Thorgren.

Victoria och Daniel gifte sig den 10 juni 2010.

Nya bilderna på kungafamiljen väcker oro: ”Synd om dem”

FOTO: TT

Prinsessan Madeleines resa till Sverige – efter dödsfallet

SENASTE NYTT!