Prinsessan Madeleines akutresa till Sverige – efter dödsfallet

PRINSESSAN MADELEINE

Prinsessan Madeleine blev inte långvarig i USA efter sin Sverige-resa i julas. Nu är hon återigen på svensk mark och det var inte helt planerat, då hon fått åka hit till en begravning.
0:22

Efter reklamen: Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet här

(0:22)

År 2022 började inte på det sättet som svenska kungafamiljen hade hoppats på. Glädjen var total inför julen när det stod klart att prinsessan Madeleine, 39, med maken Chris O'Neill, 47, och barnen prinsessan Leonore, 7, prins Nicholas, 6, och prinsessan Adrienne, 3, skulle komma hem till Sverige.

Efter julfirandet blev det dock inte särskilt mycket mer umgänge för kungafamiljen. Efter bara fyra dagar in på det nya året kom beskedet: Kung Carl Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, hade testat positivt för covid.

Kungaparet isolerades då på Drottningholms slott och bara några dagar senare kom nästa besked: Även kronprinsessparet hade testat positivt för viruset.

PRINSESSAN MADELEINE

Prinsessan Madeleine med familj var på plats i Sverige i julas.

Anders Wiklund/TT

Prinsessan Madeleine åkte tillbaka till USA

Och det var det, för kort därefter var nämligen prinsessan Madeleine med familj tvungna att flyga hem till Florida igen. Under den här pandemin har Madeleine inte kunnat träffa sina kära föräldrar och syskon på ungefär två år. Alla resor mellan Sverige och USA har rekommenderats att undvikas och självfallet har prinsessan Madeleine följt restriktionerna.

Efter jul- och nyårshelgerna bar det hem till Florida igen och prinsessan Madeleine hann i princip bara landa innan hon akut blev tvungen att sätta sig på ett plan och flyga över Atlanten igen.

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar nu för Expressen vad den akuta resan egentligen handlade om.

– Det är med anledning av en privat begravning hon varit här på en väldigt kort visit, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Robin om skönhetsoperationen – sanningen avslöjad

Därför åkte Madeleine akut till Sverige – plötsliga dödsfallet

Hur länge prinsessan Madeleine var här eller om hon fortfarande är kvar i Sverige är inget som Hovet vill uttala sig om. Hovet kan inte heller säga om hon hann träffa några andra familjemedlemmar under besöket.

– Om familjen träffas privat är det ingenting jag kan kommentera, säger Margareta Thorgren.

Men något som är säkert är att prinsessan åkte hit själv, utan familjen denna gång.

– Vi kan bekräfta att prinsessan Madeleine är i Sverige. Hon är själv utan familjen, hon är här för en privat begravning, säger Margareta Thorgren till Svensk dam.

Enligt uppgifter till tidningen ska det röra sig om en nära väns förälders begravning. En nära vän som även känner Chris O'Neill väl.

Hovet var fåordiga kring begravningen men enligt Svensk dams uppgifter ska den ha ägt rum tidigare i veckan.

Bianca Ingrossos okända släkting Ove

FOTO: Patrik Österberg/TT,

SENASTE NYTT!