TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Frågor väcks efter nya bilderna på kungaparet med Victoria och Daniel

18 feb, 2022 
kronprinsessparet och kungaparet
I dagarna syntes kungaparet tillsammans med kronprinsessan Victoria och prins Daniel, vilket har väckt en hel del frågor hos svenska folket.
”Kan tycka lite synd om dem”, skriver en person i en kommentar.
Annons
Se när kungaparet tar med barnbarnen Estelle och Oscar på skidturBrand logo
Se när kungaparet tar med barnbarnen Estelle och Oscar på skidtur

I dagarna har kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, varit på en hel del uppdrag och äventyr. Och på ett av dem fick de även med sig kung Carl XVI Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78. Under onsdagen blev det nämligen dags för kungaparet och kronprinsessparet att besöka den Kungliga Operan i Stockholm.

”I kväll besökte Kungaparet och Kronprinsessparet Kungliga Operan för att se operaföreställningen Löftet i regi av Stefan Larsson”, skrev kungaparet på Instagram på onsdagen och fortsatte:

”Föreställningen är inspirerad av librettisten Susanne Markos egen familjehistoria och skildrar ett judiskt pars återförening i följderna av Förintelsen. Verket är skapat för Kungliga Operan i samarbete med tonsättaren Mats Larsson Gothe och hade urpremiär tidigare i år på den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. I pausen fick Kungaparet och Kronprinsessparet möjlighet att samtala med sångare, tonsättare, dirigent och librettist, samt operans verkställande direktör och operachef”.

Det blev verkligen en kväll att minnas för kungaparet och kronprinsessparet.

Kungaparet och kronprinsessparet på Kungliga Operan
Kungaparet och kronprinsessparet på Kungliga Operan.

Svenska folkets frågor om kungaparet

Efter de nya bilderna på kungaparet och kronprinsessparet på Kungliga Operan har en hel del frågor dykt upp från svenska folket. De flesta är bara glada att se dem umgås ute bland folk igen. Men andra utger en viss oro.

Annons

”Underbart och se kulturen igen och öppet igen. Ett fint besök av kungligheterna gläder sig vi åt alla”, skriver en.

”Trevligt. Hoppas det var en njutbar upplevelse”, fyller en annan i.

”Jag bara undrar om vårt fantastiska kungapar trappar ner? Hur mycket jobbar de om man jämför med tidigare?”, undrar en tredje person och fortsätter med konstaterandet:

”Tycker de förtjänar vila på ålderns höst. Kan tycka lite synd om dem även om de säkert älskar sitt jobb. Men de går mot 80 nu”.

När det blir dags för kungaparet att trappa ner och sikta mot pensionen är oklart. Men de ser fortfarande riktigt pigga ut!

FOTO: Johan Nilsson/TT, Björn Larsson Rosvall/TT

Annons