LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför ersätts David Lindgren – veckor innan premiären av Let's dance

25 feb, 2022 
David Lindgren och Petra Mede
David Lindgren ledde Let's dance 2021 tillsammans med Petra Mede.
Efter att dubbelbokats på jobb under våren står det nu klart att han får en ersättare.
Annons
Därför hoppade Calle Sterner av Let’s dance – nu bryter han tystnadenBrand logo
Därför hoppade Calle Sterner av Let’s dance – nu bryter han tystnaden

Återigen presenterar TV4 en ny säsong av långköraren Let's dance. Premiären går av stapeln den 19:e mars och deltagarna har nu börjat presenteras. Bland namnen som hittills släppts hittar vi bland andra Marie Mandemann, 57, Eric Saade, 31 och Aron Anderson, 34.

Tittarnas frågor efter TV4:s tystnad om programledarna

Under många år leddes programmet av super-duon David Hellenius, 47, och Tilde de Paula Eby, 49, men efter att dessa hoppat av ersattes de med Petra Mede, 51, och David Lindgren, 39, som ledde skutan under 2021-års upplaga.

– Det känns skitkul, det var väldigt roligt att träffa alla de här människorna som känns så väldigt peppade. Alla som tackar ja till det här gör det verkligen för rätt anledning, för att ha roligt och utmana sig själva. Så det är en otroligt härlig stämning, sa David Lindgren till Hänt inför programstarten förra året.

Annons

Inför premiären av årets Let's dance har många undrat om det fortsatt blir Petra och David som leder programmet. Tidigare under året presenterade TV4 nämligen ett nytt program vid namn Hjulet, som Petra ska leda. Detta väckte frågor kring om Petra skulle byta ut, men så är inte fallet. TV4 meddelar nu att Petra Mede fortsätter.

David Lindgrens ersättare efter dubbelbokningen

Även Davids fortsatta programledar-karriär i Let's dance har ifrågasatts då David under våren har huvudrollen i Chinateaterns musikaluppsättning Saturday Night Fever.

”Men alltså vem/vilka är programledare i år? David Lindgren är ju upptagen med Saturday Night Faveer på Chinateatern... han har väl inte tid?”, skriver en tittare på Instagram.

Mycket riktigt spelas musikalen på China teatern flera utav lördagarna som David Lindgren behöver vara på plats i Let's dance live-sändningarna. Men som tur är har han fått en ersättare, på scenen alltså.

”Rollen som Tony Manero spelas av Alvaro Estrella 19 och 26 mars samt 2, 9, 23 och 30 april. Resterande föreställningar spelas rollen av David Lindgren”, står skrivet hemsidan där biljetter till musikalen bokas.

Så allting är i sin ordning, Petra Mede och David Lindgren syns precis som förra året i tv-rutan under lördagarna på TV4.

FOTO: Karin Törnblom/TT/ Magnus Ragnvid/TV4

Annons