LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

David Lindgren om David Hellenius tystnad inför Let's dance 2021

10 feb, 2021 
David Lindgren och Petra Mede tar över som programledare för Let's dance.
I en intervju med Hänt avslöjar nu David samtalen med Tilde de Paula Eby – samt tystnaden från David Hellenius.
– Det var hans jobb och nu är det mitt jobb, säger David Lindgren.
Annons
David Hellenius bryter tystnaden om Jessica Almenäs plötsliga avhopp: “Så gör man inte”Brand logo
David Hellenius bryter tystnaden om Jessica Almenäs plötsliga avhopp: “Så gör man inte”

Våren 2020 sändes den femtonde säsongen av TV4:s underhållningsprogram Let's dance. När vinnaren var korad var det artisten John Lundvik och proffsdansaren Linn Hegdal som stod som segrare. Men under finalen skedde även något helt annat – programledarna Tilde de Paula Eby och David Hellenius tackade för sig och avslöjade att de gjort sin sista säsong av programmet.

– Något som är väldigt speciellt för oss i kväll Tilde är att det är sista gången som vi leder det här programmet, sa David Hellenius i direktsändningen.

David hade då programlett Let's dance i hela 15 år och Tilde hade funnits vid hans sida under fyra års tid. Duon som varit rejält omtyckt av det svenska folket avslöjade dock inte mer än så vid tillfället. Senare har de båda kommenterat att de ansåg att tiden var kommen och att det var dags att låta några andra styra skutan.

Annons

David Lindgren och Petra Mede leder Let's dance 2021

I oktober presenterades de nya programledarnaDavid Lindgren och Petra Mede. Duon är just nu igång med förberedelserna inför den nya säsongen som väntas ha premiär om några veckor. När Hänt når David Lindgren berättar han om lyckan över arbetet.

– Det känns skitkul, det var väldigt roligt att träffa alla de här människorna som känns så väldigt peppade. Alla som tackar ja till det här gör det verkligen för rätt anledning, för att ha roligt och utmana sig själva. Så det är en otroligt härlig stämning, säger David och fortsätter:

– Det är ett fantastiskt underhållningsprogram och jag förstår verkligen att det går hem hos tittarna.

Att ta över efter veteran-duon David och Tilde ser David Lindgren främst spänt på. Fokuset ligger nu på att hitta sin prägel på rollen.

– David har gjort det här hela tiden, i alla år och han har gjort det fantastiskt. Han är ju en stor del till att det blivit så framgångsrikt. Så det är bara en ära att få fortsätta att bygga på det och han har sitt sätt och vi har vårat sätt. Så det kommer att bli annorlunda hur som helst.

Annons

David Hellenius tystnad efter avslöjandet

Inför premiären har David Lindgren varit i kontakt med Tilde. Den tidigare programledaren har även hört av sig med gratulationshälsningar men från David Hellenius håll har det ekat tomt.

– Tilde har jag pratat med några gånger då vi gjorde Late night concert på fyran och sådär. Hon har också skickat sms och bara grattat men David har jag inte pratat med, säger David Lindgren.

Den tidigare programledarens tystnad verkar dock inte beröra David Lindgren speciellt mycket.

– Nej, det är verkligen varken eller. Så är det ju när man gör grejer. Det är ett program liksom, det var hans jobb och nu är det mitt jobb så det är verkligen bara så.

Annons