Renée Nyberg ryter ifrån efter bråket i Renées brygga

Renée Nyberg, Lasse Kronér, Mona Sahlin, Janne Josefsson

När Renée Nyberg får gäster till sin brygga bjuds det ofta på djupa samtal och intressanta diskussioner.
Men i onsdagens avsnitt måste Renée säga till på skarpen för att samtalet inte ska urarta.
– Riktigt dålig stämning, säger hon i programmet.
Slå på ljud

Den sjunde säsongen av Renées brygga är i full gång. I veckans program får den folkkära Renée Nyberg, 54, besök av Mona Sahlin, 63, Lasse Kronér, 58, och Janne Josefsson, 68.

Innan säsongen drog igång berättade Renée om glädjen över att äntligen vara igång med ännu en säsong av hennes populära program.

LÄS MER: Idol-Clabbe om stora åldersskillnaden med hustrun

– Jag ser fram emot att äntligen få bjuda in tittarna till värmen i årets brygga, sa hon då i ett pressmeddelande.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Heta diskussioner kring Me too

En sak som veckans gäster har gemensamt är att de alla tre har någon slags koppling eller åsikt om #metoo. Hösten 2018 blev startskottet för rörelsen som kämpade för kvinnors rättigheter. Lasse var en av dem som hamnade i blåsväder då han först polisanmäldes för trakasserier, för att sedan frias.

Mona Sahlin å sin sida har också blivit utsatt – av en ministerkollega. I programmet öppnar hon nu upp sig om den tuffa tiden.

– Det var bara fruktansvärt, jag säger inte det för att någon ska tycka synd om en, men drevet börjar ofta som en granskning. Plötsligt var det jag som person som stod i centrum, och inte de felaktigheter som jag absolut hade begått och skulle granskas för, säger Mona i programmet.

Renée Nyberg fick avbryta samtalet efter hårda orden

Janne verkar dock inte förstått Monas situation och i programmet tar han nu ton för att uttrycka hans syn på saken, som handlar om att han visst tyckte att Mona skulle granskas.

– I vissa fall så bäddar man ju för det, jag tycker det var bra att dra fram det. Men jag tycker det är konstigt att du inte svarade ärligt. Du sa ju att du hade betalt arbetsgivaravgifter och skatter, men det hade du inte gjort, säger Janne varpå Mona känner att hon absolut måste förklara sig.

– Vad vet du om att jag inte svarade ärligt? Det klart att jag gjorde. Men jag måste ju få svara från början till slut, det blir ju bara löjligt, säger Mona och fortsätter:

– Under ytan så fanns också nånting mycket värre. Nämligen att jag skulle ha en kärlekshistoria med den här så kallade livvakten.

Renée Nyberg, Lasse Kronér

Renée Nyberg måste säga till sina gäster att sansa sig.

Foto: TV4

En kort stund senare kommer de in på vilket fotbollslag Mona hejar på, och även där verkar gästerna ha olika åsikter, så för att undvika fler heta diskussioner väljer Renée helt enkelt att bryta där.

– Åh nej, nu kan det bli riktigt dålig stämning här, säger hon och höjer armarna i syfte om att lugna ner gästerna.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Lasse Kronérs lycka med döttrarna – berättar om familjefirandet

LÄS OCKSÅ: Därför höll Renée Nyberg relationen med David Hellenius hemlig

SENASTE NYTT!