Därför höll Renée Nyberg relationen med David Hellenius hemlig

Renée Nyberg, David Hellenius

Renée Nyberg och David Hellenius går nu in på sitt tolfte år som gifta.
Deras kärlekssaga inleddes redan 2002, men det var inget som Renées barn visste om.
Nu berättar paret om kärlekslyckan.

Renée Nyberg, 54, och David Hellenius, 46, är två oerhört populära profiler på TV4. Förra året fick båda det prestigefulla tv-priset Kristallen, för bästa manliga, respektive kvinnliga programledare. Paret höll då ett känslofyllt tacktal.

Inte nog med att vara kollegor på kanalen är de dessutom man och fru, sedan elva år tillbaka. Men programledarparet träffades faktiskt redan 2002. Då gjorde de Slussen 22:00 tillsammans – ett program som de senare har skämtat om, då det inte blev någon vidare succé.

LÄS MER: Lotta Lundgrens knep för familjen – så får hon egentid från Erik Haag

– Jag har faktiskt ett fiasko och det gjorde jag med dig. Men så dåligt var det inte och det bästa av allt, det var ju där vi träffades, sa Renée i höstas när hon gästade Hellenius hörna.

– Vi träffades i ett fiasko, instämde David då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kärlekssagan mellan David och Renée

Men trots den knackliga starten har kärleken sprudlat mellan paret. Renée har tidigare berättat för Expressen Söndag att tiden går snabbt med David och att han är generös med komplimanger.

– Om jag skulle gå på känslan har vi varit ihop i 5 år. Så uppenbarligen kan jag inte få nog av David. Han är väldigt generös med sina känslor och det smittar. Det är ju inte så att han kommer hem med tulpaner, det har han nog aldrig gjort. Däremot är han bra på att varje dag säga att jag är vacker eller härlig, att han älskar mig, sa hon då.

Innan Renée träffade David var hon gift med Jan Zachrisson, 59. Ex-makarna gifte sig 1995 och gick skilda vägar 2003. Renée och Jan fick tillsammans två barn, dottern Emma Zachrisson, 25, och sonen Tom Zachrisson, 20.

Renée Nyberg, David Hellenius

I höstas intervjuade David sin fru i Hellenius hörna.

Foto: TV4

Därför höll de relationen hemlig

I en intervju med Expressen Söndag har Renée tidigare berättat att hon inte trodde att romansen med David skulle bli särskilt långvarig. Hon avvaktade därför med att presentera honom för sina barn. Under deras första år visste barnen nämligen ingenting om David, då Renée alltid höll honom gömd nere i källaren.

– Barnen visste ingenting. Jag gick ner med en frukostbricka på morgonen och när barnen hade somnat kunde vi umgås. David fick smyga ut och in i källaren i ett helt år, säger Renée till Expressen Söndag.

Men det visade sig att kärleken skulle hålla mellan David och Renée, och några år senare gifte de sig och fick sin gemensamma son Leo. David har tidigare berättat för Ica-kuriren att han kände sig självklar med Renée.

– Jag vet att jag tänkte att jag kände mig väldigt självklar med henne, att vi var lika. Vi är ju förortsbarn båda två, vana nyckelbarn som fixat middagen själva, sa David då.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

LÄS OCKSÅ: Renée Nyberg drabbades av covid-19

LÄS OCKSÅ: Här är alla kändisar som gästar säsong 7 av Renées brygga