Lotta Lundgrens knep för familjen – så får hon egentid från Erik Haag

Lotta Lundgren, Erik Haag

Lotta Lundgren och Erik Haag har varit ett par under flera års tid.
Tillsammans har de totalt sex barn och ibland kan det bli väldigt hektiskt.
Nu berättar Lotta hur hon gör för att få egentid från Erik och barnen.

Programledarduon Lotta Lundgren, 49, och Erik Haag, 53, har gjort succé under sin tid på SVT där de lett program som bland annat Historieätarna, Landet brunsås och Rapport från 2050. Men vid sidan av den framgångsrika tv-karriären är de dessutom ett kärlekspar. I en intervju med Femina har Lotta berättat om hur det är att jobba med sin partner.

LÄS MER: Förvirringen i SVT-sändningen – efter Carl Philips gest

– Jag vill jobba med Erik för att han är den mest talangfulla och dynamiska kreatör jag träffat i hela mitt liv. Men jag tror att det är bra i en relation att blanda sig i varandras världar, sa hon då.

Det var just genom programledaryrket som Lotta och Erik träffades. Då var de dock inte singlar, men ganska snabbt valde de båda att avsluta sina dåvarande äktenskap för ett liv med varandra istället.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det hektiska livet med en stor bonusfamilj

Lotta har barnen Mimi och Måns, från hennes tidigare äktenskap med Martin Johansen. Och Erik har barnen Diana, Dino, Lucia och Jackson tillsammans med ex-hustrun Martina Haag, 56.

Lotta har tidigare berättat om hennes relation till sina bonusbarn. Trots att det inte alltid är helt lätt att få ihop bonusfamiljer verkar det ha gått bra i Lotta och Eriks fall.

– De är otroliga människor hela bunten, inte vilka människor som helst. Man kan konstatera att jag har haft väldig tur, säger Lotta.

Men ibland kan många människor helt enkelt bli för mycket, nu berättar Lotta om hennes knep för att få vara lite för sig själv ibland.

Lotta Lundgren, Erik Haag

Lotta och Erik i Historieätarna.

Foto: SVT

Lotta Lundgrens knep för att få egentid

I veckan gästade Lotta Lundgren radioprogrammet Morgonpasset i P3 för att prata om sin nya kokbok Laga mig.

Det är när programledaren Kodjo Akolor frågar om hon har en avslappnad inställning i köket, som hon förklarar att hon alltid lagar maten ensam.

– Det här med att laga mat, det är ju mycket för att kunna kontrollera andra människor och då blir det ju väldigt fel om det kommer någon och lägger sig i matlagningen. Så det vill inte jag, säger hon i programmet.

Den andra programledaren David Druid frågar då om matlagningen är ett sätt att inte behöva umgås – vilket Lotta medger kan vara ett sätt att få lite egentid.

– Det kan faktiskt vara ett sätt att få vara i fred, säger Lotta då.

FOTO: Karin Törnblom/TT, WENNMAN MAGNUS/Aftonbladet

LÄS OCKSÅ: Lotta Lundgren bryter tystnaden om skilsmässan – orden om svåra tiden

LÄS OCKSÅ: Lotta Lundgrens oväntade besked med Erik efter Alla mot alla