Lotta Lundgrens relation till Erik Haags barn

Lotta Lundgren & Erik Haag

Lotta Lundgren och Erik Haag har båda barn från tidigare relationer.
I en intervju med Femina berättar Lotta nu om relationen till Eriks barn.

Programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag har gjort succé under sin tid på SVT där de lett program som bland annat Historieätarna, Landet brunsås och Rapport från 2050. Men vid sidan av den framgångsrika tv-karriären är de dessutom ett kärlekspar. I en intervju med Femina berätta Lotta om hur det är att jobba med sin partner.

– Jag vill jobba med Erik för att han är den mest talangfulla och dynamiska kreatör jag träffat i hela mitt liv. Men jag tror att det är bra i en relation att blanda sig i varandras världar.

– Om man har en relation som ser ut som vår, det vill säga när man inte bestämmer sig för att slå ihop sina familjer och bo i samma hus allihop, då krävs det en annan aktivitet och intensitet än om du vet att du kommer vara i samma hus varje dag. Då är det bra att dela yrke och ha den grejen att göra ihop också, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Gunhild Stordalens svar om kärleken efter nya bilderna

Var båda i en relation när de träffades

Lotta och Erik fick upp ögonen för varandra ganska sent i livet och var dessutom i ett varsitt förhållande när kärleken uppstod. Erik var nämligen gift med Martina Haag, som han har barnen Diana, Dino, Lucia och Jackson med, och Lotta med Martin Johansen, som hon har barnen Mimi och Måns med.

Men saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig, och efter ett tag beslutade sig både Lotta och Erik att gå skilda vägar från sina tidigare partners. För Femina berättar Lotta om hur det var att inse att ens äktenskap inte funkar.

– Jag är den sista som skulle skriva under på de där happy happy-manifesten. Det är jättejobbigt, jättesvårt och jättesorgligt att inte lyckas med sitt äktenskap. Det är ett bakslag man får leva med hur länge som helst.

– Jag tycker att de som lyckas med kärnfamiljen har dragit en vinstlott och jag hoppas att turen håller i sig. Det ensamstående föräldraskapet har positiva sidor men ingen kan väl tycka att man är bäst i världen när ens ungar ska behöva åka fram och tillbaka till två boenden varje vecka, säger hon.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lotta om relationen till Eriks barn

Lotta har som sagt två barn tillsammans med sin ex-man, och när hon blev tillsammans med Erik fick hon ytterligare fyra på köpet. Att få ihop bonusfamiljer är något som inte alltid är helt enkelt, men i Lotta och Eriks fall verkar det ha gått bra.

– De är otroliga människor hela bunten, inte vilka människor som helst. Man kan konstatera att jag har haft väldig tur, säger Lotta.

LÄS OCKSÅ: Martina Haags ord om att behålla Erik Haags efternamn

LÄS OCKSÅ: Lotta Lundgren bryter tystnaden om skilsmässan – orden om svåra tiden