LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lotta Lundgren bryter tystnaden om skilsmässan – orden om svåra tiden

12 jan, 2021 
Lotta Lundgren
Det är snart sju år sedan Lotta Lundgren lämnade ex-maken Martin Johansen för Erik Haag.
Nu berättar hon för första gången om skilsmässan från barnens pappa.
– Jättesorgligt att inte lyckas med sitt äktenskap, säger hon.
Annons
Erik Haag och Lotta Lundgren om inspelningen av ÅterskaparnaBrand logo
Erik Haag och Lotta Lundgren om inspelningen av Återskaparna

Programledarduon Lotta Lundgren, 49, och Erik Haag, 53, har gjort succé under sin tid på SVT där de lett program som bland annat Historieätarna, Landet brunsås och Rapport från 2050.

Det har nu återigen blivit dags för duon att ta sig an en ny programserie men denna gång har de tagit ett stort beslut och lämnat SVT. Istället kommer det nya programmet att sändas på TV4.

– Som kreatör måste man förnya sig då och då, och när TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats. Fyran är en dynamisk och expansiv tv-kanal och jag tror att det här kan bli väldigt bra, sa Lotta i ett pressmeddelande i samband med avslöjandet om kanalbytet.

Övergången från SVT till TV4

I januari har det första programmet premiär. Det heter Återskaparna, där team Lundgren/Haag tillsammans med några av landets främsta hantverkare ska rädda vanliga människors ovanligt älskade föremål. Eller som Lotta nu säljer in det i en intervju med Femina:

Annons

– De kommer med det gamla gökuret som har hängt hos farmor i Karelen sedan 60-talet och får en Rolls Royce-behandling.

Erik Haag, Lotta Lundgren
2017 fick Erik och Lotta äran att vara julvärdar i SVT.

Lotta och Erik fann varandra ganska sent i livet. Det var efter att de jobbade så mycket tillsammans som de fick upp ögonen för varandra. Erik Haag var vid den tidpunkten gift med Martina Haag, 56, som han har barnen Diana, Dino, Lucia och Jackson med.

Lotta var också i ett förhållande då med Martin Johansen, som hon har barnen Mimi och Måns med. Därför blev deras skilsmässor mycket omtalade och Martina skrev till och med en bok Det är något som inte stämmer som handlar om skilsmässor – men den ska dock inte ha något med hennes egen skilsmässa att göra.

Annons

Lottas ord om skilsmässan från Martin Johansen

I samma intervju med Femina har Lotta nu valt att, för första gången, berätta om hennes skilsmässa från barnens pappa Martin. Att hon och ex-maken skulle gå skilda vägar var nämligen ingenting hon någonsin hade trott skulle hända. Även om hon kan se det från den positiva sidan idag.

– Det är ingen som berättar det för dig innan och tur är väl det kanske, men som ensamstående får man en väldig intensitet med barnen. Jag åkte hem och åt middag med mina föräldrar en gång i veckan. Jag upplevde inte den intima relationen med mina föräldrar men så har mina barn det. Man kan känna sig fin i det, men jag kan också sakna kärnfamiljsgrejen, medger Lotta.

I och med att Lotta har en stark tro på en kärnfamilj blev skilsmässan kanske extra jobbig.

– Jag är den sista som skulle skriva under på de där happy happy-manifesten. Det är jättejobbigt, jättesvårt och jättesorgligt att inte lyckas med sitt äktenskap. Det är ett bakslag man får leva med hur länge som helst, säger hon.

FOTO: Janne Danielsson JAD, Karin Törnblom/TT

Annons