Lotta Lundgrens erkännande om plötsliga separationen

Lotta Lundgren

Lotta Lundgren fann kärleken i kollegan Erik Haag år 2016.
Nu väljer tv-profilen att dela med sig av några ord gällande det tidigare uppbrottet från ex-maken Martin Johansen.

Programledarduon Lotta Lundgren, 49, och Erik Haag, 52, har gjort succé under sin tid på SVT där de lett program som bland annat Historieätarna, Landet brunsås och Rapport från 2050.

Det har nu återigen blivit dags för duon att ta sig an en ny programserie men denna gång har de tagit ett stort beslut och lämnat SVT. Istället kommer det nya programmet att sändas på TV4.

– Som kreatör måste man förnya sig då och då, och när TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats. Fyran är en dynamisk och expansiv tv-kanal och jag tror att det här kan bli väldigt bra, sa Lotta Lundgren i ett pressmeddelande i samband med avslöjandet om kanalbytet.

Även Erik uttalade sig i pressmeddelandet och avslöjade då att inspelningarna av det nya programmet skulle börja redan under sommaren. Dessutom stod det klart att programmet skulle skilja sig från de tidigare.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Erik Haags liv innan Lotta

Inte nog med att Lotta och Erik är ett radarpar på tv-rutan så är de dessutom i en kärleksrelation privat. Erik var tidigare tillsammans med författaren och skådespelerskan Martina Haag. De gifte sig år 1995 men gick skilda vägar 2014. Tillsammans har de fyra barn Jackson, Lucia, Diana och Dino.

Skilsmässan kom att väcka stor uppmärksamhet då Erik visade sig ha hittat kärleken i just kollegan Lotta under inspelningarna av Historieätarna. 

Ett år efter skilsmässan släppte Martina boken Det är något som inte stämmer. I romanen upptäcker karaktären Petra att hennes make varit otrogen med en programledarkollega, något många läsare har tolkat som en verklighetsbaserad skildring av författarens egna uppbrott.

Lottas ord om skilsmässan

Även Lotta hade en relation innan hon fann kärleken i Erik år 2016. Hon har nämligen varit gift med Martin Johansen som hon fick två barn ihop med, men kärlekshistorien fick ett slut och en skilsmässoanmälan lämnades in. I en intervju med SVT berättar Lotta om sin värsta livskris vilket hon menar var just under tiden som skilsmässan från Martin ägde rum.

– Det är väl helt klart att separera, säger Lotta till SVT.

– Har du växt något utav det?, frågar programledaren Parisa Amiri.

– Det är för tidigt att säga. Det är bara åtta år sedan, säger Lotta.

Idag lever Lotta och Erik ett liv där de arbetar tillsammans och lever ett varannan vecka-liv ihop med alla sex barn.

LÄS OCKSÅ: Så lever Martina och Erik Haags äldsta barn idag

LÄS OCKSÅ: TV4 värvar programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag

FOTO: Magnus Sandberg/TT/Roger Tillberg/TT

Senaste nytt