TV4 värvar programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4:s otippade värvning av Lotta Lundgren och Erik Haag

Den otroligt populära programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag byter kanal från SVT till TV4.
Med en ny programsatsningen på gång är de supertaggade och inspelning kommer ske redan i sommar.
– Det är kul att byta jobb, säger Lotta Lundgren.

Lotta Lundgren och Erik Haag charmade tittarna från start. Programledarduon har dominerat under sin tid på SVT där de lett program som bland annat Historieätarna, Landet brunsås och Rapport från 2050.

Nu är det åter igen dags för duon att ta sig an ett nytt uppdrag, men denna gång byter de kanal.

Den nya programserien kommer att spelas in redan i sommar, men nu har duon hoppat över till TV4.

Lotta Lundgren Erik HaaG

FOTO: Karin Törnblom/TT

Duons ord om kanalbytet

Att gå från SVT till TV4 är något som duon är riktigt taggade på.

– Som kreatör måste man förnya sig då och då, och när TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats. Fyran är en dynamisk och expansiv tv-kanal och jag tror att det här kan bli väldigt bra, säger Lotta Lundgren i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är kul att byta jobb, jag har alltid gillat det och tror att det är viktigt att försätta sig i nya situationer och sammanhang lite då och då.

Även Erik Haag har fina ord att säga om TV4.

– Alla på TV4 är jättegulliga och det är så kul att få höra om deras planer för oss, säger Erik Haag i pressmeddelandet och fortsätter:

– Inspelningarna av vårt första program tillsammans startar i sommar, och det ska bli spännande att få komma igång med ett program som skiljer sig från allt vi gjort tidigare.

tv4-huset

FOTO: Alex Ljungdahl/TT

TV4:s ord om värvningen

Såklart är det ju inte bara Lotta och Erik som är peppade på nya programmet och att duon bytt kanal. De ser duon som ett riktigt starkt tillskott i TV4-familjen.

– Erik och Lotta är två av Sveriges mest älskade och uppskattade programledare, och det är fantastiskt att få välkomna dessa proffs till TV4-världen, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör TV4, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Jag är övertygad om att de kommer tillföra mycket till TV4 med deras skarpa sinne för tv-makeri och härliga humor. De har en unik förmåga att på ett underhållande sätt alltid lära oss något nytt.

Duons privata kärleksliv

Erik Haag var tidigare ihop med författaren och skådespelerskan Martina Haag. De gifte sig år 1995, men skilde sig senare 2014. Tillsammans har de fyra barn, som de lever ett varannan vecka-liv med.

Efter att relationen tog slut med Martina så inledde Erik ett nytt förhållande år 2016, med ingen mindre än sin TV-kollega Lotta Lundgren.

Hon har tidigare varit gift med Martin Johansen som hon fick två barn ihop med, men de gick skilda vägar år 2014.

Lotta och Erik är fortfarande ett par, arbetar tillsammans och lever ett varannan vecka-liv ihop med alla sex barn.

FOTO: TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!