Martina Haags nya ord om skilsmässan från Erik Haag – 6 år senare

Martina Haag

TT

Martina Haag och Erik Haag gick skilda vägar 2014.
Nu väljer Martina att avslöja sanningen kring boksläppet Det är något som inte stämmer.


Författaren och skådespelaren Martina Haag, 56, var tidigare gift med Erik Haag, 53. Kärlekshistorien började under en charterresa till Cypern år 1994. Året därpå blev det bröllop och paret tillbringade hela 19 år tillsammans innan de separerade 2014. Skilsmässan kom att väcka stor uppmärksamhet då Erik visade sig ha hittat kärleken i sin kollega Lotta Lundgren, 49, under inspelningarna av Historieätarna.

Martina och Eriks liv efter skilsmässan

De tidigare makarna Martina och Erik fick tillsammans fyra barn – Jackson, 23, Lucia, 20 Dino, 16, och Diana, 11. Innan de gick skilda vägar levde de länge ett familjeliv tillsammans med barnen. Då och då syntes flera av familjemedlemmarna på röda mattan under offentliga tillställningar. Det var främst de äldsta barnen Jackson och Diana som från tidig ålder syntes i offentligheten.

Erik och Martina Haag med barn

Erik och Martina Haag med barn på premiär 2004.

Karin Törnblom/TT

Idag lever Erik fortsatt med kärleken Lotta och paret är just nu aktuella med ett nytt program på TV4. Martina däremot har inte funnit någon ny partner – i alla fall inte vad hon visat utåt.

Det har tidigare spekulerats kring att Martina och Martin Melin skulle ha en fling men det har Martin dementerat till Hänt. Även skådespelaren Ola Rapace har figurerat på Martinas sociala medier, men deras relation har Martina endast svarat kryptiskt om.

Martina Haag om skilsmässoboken

Trots att både Martina och Erik är offentliga och att Martina har sociala medier med flera tusentals följare som ständigt vill veta mer om hennes liv – så har Martina aldrig valt att prata om skilsmässan offentligt. Hon har däremot släppt en uppmärksammad bok på ämnet.

Det var ett år efter skilsmässan som Martina släppte boken Det är något som inte stämmer. I romanen upptäcker karaktären Petra att hennes make varit otrogen med en programledarkollega, något många läsare har tolkat som en verklighetsbaserad skildring av författarens egna uppbrott.

I en ny intervju med Expressen väljer nu Martina att nämna skilsmässan, hon förklarar nämligen sanningen bakom det uppmärksammade boksläppet.

Det är något som inte stämmer är en bok om skilsmässa. Det är inte en bok om min skilsmässa. Däremot är det en bok jag själv gärna läst när jag skilde mig. Då letade jag efter en handbok, men hittade ingen, säger Martina till tidningen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS OCKSÅ: Så lever Martina och Erik Haags äldsta barn idag

Senaste nytt