TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Renée Nyberg är Sveriges populäraste programledare 2020

27 aug, 2020 
Renée Nyberg, David Hellenius
Renée Nyberg bröt ut i tårar mitt under direktsändningen av Kristallen 2020.
Efter den chockartade händelsen med maken David Hellenius kunde hon inte hålla känslorna tillbaka.
– Såklart jätteprovocerande, säger David i programmet.
Annons
Petra Mede om dottern – och kryptiska kärleksbeskedetBrand logo
Petra Mede om dottern – och kryptiska kärleksbeskedet

Under torsdagkvällen var det dags för glitter och glamour då årets Kristallen gick av stapeln. Galan som alltid gästas av Sveriges främsta kändisar inom tv-branschen sändes live på TV4 och det var Petra Mede som i år fått äran att programleda.

Inom hela 19 kategorier skulle vinnare röstas fram. Det var allt ifrån bästa barnprogram till årets granskning som ska prisas. Även årets kvinnliga och manliga programledare korades. Förra året var det Sanna Nielsen och David Hellenius som kammade hem titlarna.

Programledarnas egna ord om nomineringarna

I kategorin årets kvinnliga programledare fanns till en början fyra namn nominerade – Sofia Wistam, Margaux Dietz, Renée Nyberg och Babben Larsson.

Margaux som gjort sin programledardebut i Hemliga beundrare skrev redan på morgonen om sina nerver i ett blogginlägg.

”Nervositeten redan nu är gigantisk och jag hoppas verkligen att ni röstar om ni tycker jag är värd det här priset. Jag hoppas på att vinna för att jag hoppas att det öppnar fler dörrar för mig att fortsätta jobba som programledare”.

Margaux Dietz
Foto: Karin Törnblom/TT

Även Sofia Wistam öppnade upp om sina känslor inför galan.

”Shit, pommes frites. Vet inte vad jag ska ha på mig. Har lånat två klänningar av Pernilla Wahlgren . Yrar omkring som en höna. Snart kommer taxin. Ska till sminket. Förvandlas. Snälla ni. Om ni gillar det jag gör i Sofias Änglar. Ge mig en liten röst (eller två)”, skrev Sofia på Instagram.

Sofia Wistam
Foto: Karin Törnblom/TT

Renée Nyberg dök upp iklädd en orange byxdress och ett stort leende på röda mattan.

”Jag typ tuppade av några sekunder när jag fick beskedet att ni nominerat både mig och Bryggan till Kristallen! Er uppskattning är allt, TUSEN TUSEN TACK!!”, skrev Renée på Instagram härom dagen.

Renée Nyberg
Foto: Karin Törnblom/TT

Till skillnad från de andra programledarna hade Babben inte publicerat något inlägg om galan i sina sociala medier innan den drog igång. Babben valde istället att skriva sina första ord om Kristallen 2020 när hennes program Bäst i test hade kammat hem vinsten i kategorin årets underhållning.

Annons

”Hurra! Kristall för Årets Underhållningsprogram! Vi är även nominerade i tre kategorier som avgörs av ER tittare”, skrev Babben i inlägget.

Babben Larsson
Foto: Karin Törnblom/TT

Renée Nyberg vann Kristallen 2020

Efter att tittarna röstat stod det klart att det var just Renée Nyberg som tog hem vinsten som årets kvinnliga programledare. Inte nog med det så fick hon ta emot priset tillsammans med ingen mindre än hennes egen make David Hellenius. Detta då David vann pris som årets manliga programledare. Det var ett chockat par som klev upp på scenen för att ta emot priset som Lotta Engberg och Mikael Sandström delade ut.

– Det här är ju kul för oss och såklart jätteprovocerande för andra människor. Tack så jättemycket, det trodde jag faktiskt inte, säger David Hellenius.

– För mig är det här det mest fantastiska, säger Renée.

Hon forsätter med att tacka alla de som har röstat och som har jobbat med henne. Avslutningsvis säger Renée, med tårar i ögonen:

– Jag vill tacka dig älskling. Jag blir så otroligt rörd.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Marcus Ericsson/Aftonbladet/TT

Annons