Tilde de Paula om verkliga anledningen bakom avhoppet från Lets dance

Tilde de Paula

Det var i slutet av maj som Tilde de Paula och David Hellenius meddelade att de hoppar av Let's dance efter flera år som programledare.
Nu avslöjar Tilde de verkliga anledningarna bakom det plötsliga beslutet.

Lets dance 2020 bjöd som alltid på ordentlig underhållning, och under våren kunde man se stjärnor som Penny Parnevik, Alice Stenlöf och Mikael Sandström dansa i takt till musiken. På grund av coronapandemin som precis tagit fart världen över var alla avsnitt utan publik, men en bit in på säsongen hade det kommit till den nivån att doktor Mikael även var tvungen att hoppa av. Anledningen var att han helt enkelt behövdes inom sjukvården.

LÄS OCKSÅ: Rickard Olsson-Essé om tuffa tiden – efter bröllopet med Giselle

Men det var inte den enda stora vändningen som hände under säsongen. I säsongens sista avsnitt meddelade nämligen programledarna Tilde de Paula Eby och David Hellenius att de gjorde sin sista säsong.

Beskedet kom som en chock för tittarna, och många uttryckte sin besvikelse över att det folkkära paret inte längre skulle leda tävlingsprogrammet.

Tidigare har de sagt att det helt enkelt handlade om att de båda kände att det var dags att gå vidare, men nu avslöjar Tilde att det egentligen låg fler anledningar än så bakom beslutet.

Tilde de Paula om anledningen bakom avhoppet från Lets dance

I Agnetas nyårskarameller, där Agneta Sjödin går igenom några höjdpunkter som hänt på TV4 under det senaste året, berättar Tilde nu den verkliga anledningen till att de plötsligt beslutade sig för att hoppa av.

– Ja, alltså både jag och David bestämde oss för att vi skulle lämna på topp. Dessutom har David gjort det i femton år och jag har dragit igång Efter fem som är min bebis, och jag har också andra program som jag ska göra. Så då kände vi att 15 år är snyggt och att vi ville göra det tillsammans.

Agneta frågar om Tilde kan berätta lite mer hennes nya program som hon håller på med, men där är svaret ett tydligt nej. Agneta testar därför en annan taktik och frågar om Tilde istället kan ge lite ledtrådar så som om hon kommer vara uppklädd eller vardagsklädd i programmen.

– Jag kommer vara påklädd, säger Tilde då och skrattar.

De blir programledare för Lets dance 2021

Men när David och Tilde kliver av kliver istället två andra fantastiska profiler på, och de som tar över som programledare för det folkkära programmet är nu Petra Mede och David Lindgren. I Agnets Nyårskarameller berättar Petra hur det känns.

– Det känns helt makalöst roligt. Jag har ju alltid sagt att Lets dance är det ultimata underhållningsprogrammet med tjusiga nummer, glitter, glamour och så spänningen, tårarna och humorn, säger hon innan hon fortsätter:

– Jag tror att jag kommer bli väldigt uppslukad av dansen eftersom jag ändå har en passion av det. Men hur ego jag än är så handlar ju det här programmet om de här människorna och deras resa, och det är ju det som både jag och tittarna vill vara.

LÄS OCKSÅ: Emma Peters tar över Petra Medes roll som Katja i Bonusfamiljen

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikael Sandströms bröllopsplaner med Lotta Engberg