TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Uppgift: Petra Mede tar över som programledare för Let's dance

21 sep, 2020 
Petra Mede i Let's dance
Det kom som en chock i våras när Tilde de Paula Eby och David Hellenius plötsligt meddelande att de hoppar av som programledare för Let's dance.
Enligt uppgifter till Expressen kan det var Petra Mede som väntas ta över.
Nu väljer TV4 att bemöta spekulationerna.
Annons
Uppgift: Petra Mede tar över som programledare för Let’s danceBrand logo
Uppgift: Petra Mede tar över som programledare för Let’s dance

TV4:s underhållningsprogram Let’s dance har varit ett stående program på fredagskvällarna under många års tid. Under säsongsavslutningen av vårens säsong meddelade plötsligt David Hellenius och Tilde de Paula Eby att de inte kommer att fortsätta som programledare under kommande säsong. Beskedet kom som en chock för många. 

– Det känns lite extra speciellt och jag tänker så här att vi två måste verkligen passa på att njuta lite extra av den här kvällen, sa Tilde de Paula Eby i säsongsfinalen.

Enligt uppgiftet till Expressen ska Petra Mede vara högaktuell för uppdraget. Detta är uppgifter som nu TV4 väljer att bemöta.

”Det är kul att så många är nyfikna på Let’s Dance. Jag återkommer gärna när vi kan berätta alla detaljer kring hur programmet kommer se ut framöver”, skriver TV4:s presschef Louise Ekman, i ett meddelande till Hänt.

Avslöjandet om plötsliga avhoppet

Det visade sig vara ett gemensamt beslut som Tilde och David hade fattat tillsammans. Tilde har tidigare kommenterat avhoppet i en intervju med Expressen.

Annons

– Vi kände att nu har vi gett det här programmet all kärlek vi bara kan och är det inte kanske göttigt om någon annan också får njuta av att vara en del av hela Let’s dance-bubblan? Jo, sa vi, och så lämnar vi det med varm hand över till nästa programledare, säger Tilde de Paula Eby.

Tilde de Paula Eby har varit David Hellenius parhäst i Let’s dance sedan 2017. David däremot har lett programmet sedan starten 2006. De första två åren hade han Agneta Sjödin vid sin sida. Därefter tog Jessica Almenäs över och ledde skutan tillsammans med David i hela tio säsonger.

Trots avhoppet kommer nu TV4-tittarna fortsatt att se både Tilde och David på kanalen. Tilde jobbar nämligen vidare med Efter fem och David med Hellenius hörna.

Petra Mede på TV4

Petra Mede är däremot inte heller något okänt ansikte på kanalen. Hon programleder nämligen den stora satsningen Stjärnornas stjärna. I samband med premiären för programmet i våras berättade Petra om sina tankar kring sitt arbetsliv.

– Jag har märkt att först tänkte jag “jobbar jag för mycket?”, sen märkte jag “men gud jag älskar ju att jobba”. Jag är så privilegierad, jag får göra det som jag tycker så himla mycket om, sa då Petra till Hänt.

Hänt har utan framgång sökt Petra Mede.

 

Annons