Doktor Mikael Sandströms bröllopsplaner med Lotta Engberg

Mikael Sandström och Lotta Engberg har varit ett par i flera månader.
Nu berättar läkaren om deras tankar kring ett giftemål – i en exklusiv intervju med Hänt.

Kärlekssagan mellan Lotta Engberg och Mikael Sandström har minst sagt varit omskriven i år. Det hela började med att Lotta på Liseberg- och Bingolotto-programledaren svarade att hon kunde tänka sig att gå på en dejt med tv-doktor.

Hon har senare berättat att hon hörde av sig till TV4 för att skaffa hans nummer så att hon kunde be om ursäkt för uppståndelsen.

Mikael och Lottas samboplaner

Därefter tog det fart och i början av sommaren gick de på sin första dejt tillsammans. Mikael Sandström avslöjade för Hänt i början av augusti att de var ett par.

LÄS MER: Så gick Doktor Mikael vidare efter sambons självmord – hyllar Lotta Engberg

– Hon har så många fina sidor som kanske inte syns i offentligheten. Hon har ett större djup än vad som kanske syns. Hon är varm och prestigelös och initiativrik – jag skulle kunna babbla på om hennes fina sidor hur länge som helst, sa han då.

Mikael Sandström har också varit öppen med att han så småningom vill flytta ihop med sin flickvän.

– Så ser jag på ett förhållande ja, det är en principiell förhållning men jag har inga ultimatum men så tycker jag nog. Allt är öppet för diskussion men principen att leva med någon. En del tycker att det är skitbra med särboskap, det kan vara bra under en period men det är inte så jag ser det resten av livet nej, säger han till Hänt.

Mikael Sandströms bröllopsbesked

I mitten av november lade också Mikael Sandström upp sin lyxiga villa till salu. Men hur ser det med bröllopsplaner då?

Jo, det berättar Mikael Sandström om i en intervju med Hänt.

– Det kan ju komma att bli, men så långt har vi inte kommit. Du vet, även om Lotta och jag började kommunicera med varandra i januari för ett år sedan, så sågs vi inte det första halvåret på grund av Let´s dance och Covid. Det är nog ovanligt i sammanhanget, att man pratar så mycket utan att man ses.

– Vi har ju haft världshistoriens sämsta dejtingklimat. Så vi är ”färskare” ihop än ett år. Vi är ett halvår, bara. Då är inte giftermål det första man ger sig in i. I nuläget vet jag inte vad ett giftermål skulle tillföra som vi ändå inte har, säger han.

Mikael Sandström berättar också hur hans drömbröllop ser ut:

– Jag är inte religiös. Gud närvarar inte på intensivvårdsavdelningar. Så det får nog bli ett ljust bröllop med våra barn.

På en strand?

– Inte nödvändigtvis. Men mina barn och hennes barn skulle vara med, förstås! Inga mer, säger Mikael Sandström.

Foto: Karin Törnblom/TT

Läs också: Mikael Sandström säljer lyxhuset i Hallstahammar – se bilderna här

Läs också: Mikael Sandström och Lotta Engberg flyttar ihop