Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4-tittarnas ilska mot Aron Andersons tilltag i Vinnarskallar

Aron Anderson i Vinnarskallar 2019 på TV4

Paraidrottaren Aron Anderson är en av deltagarna i Vinnarskallar på TV4. Nu möts han av kritik efter sitt agerande under en duell mot Marit Sundin.

I tisdags visades ännu ett avsnitt av Vinnarskallar på TV4 där flera av landets främsta paraidrottare tävlar mot varandra. Programledaren Frida Nordstrand, 38, leder deltagarna genom säsongen där dramatiken börjat tätna rejält.

En av deltagarna är Aron Anderson, 31, som drabbades av cancer när han var sju år gammal. Två år senare opererade han bort en tumör i korsbenet vilket ledde till att han blev rullstolsburen. I det senaste avsnittet av Vinnarskallar berättar Aron Anderson om sjukdomstiden.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

– Som sjuåring så visste jag inte vad cancer var. Som barn är man duktig på att anpassa sig, säger Aron i programmet och fortsätter sedan:

– Men jag kan bara tänka mig hur det kändes för mina föräldrar.

Innan Aron Anderson blev sjuk älskade han idrott. Intresset för fysisk aktivitet slutade inte när han hamnade i rullstol, och han bestämde sig snabbt för att ta sig tillbaka till sportens värld. Idag har han bland annat deltagit i fyra Paralympics, bestigit Kebnekaise, simmat till Åland och åkt flera Vasalopp.

Tittarilska mot Aron Andersons agerande i Vinnarskallar

Aron Anderson är van vid att hyllas i sociala medier för sina bedrifter och envisa kämparglöd. Men efter en duell i Vinnarskallar möts han av en annan typ av reaktioner.

På TV4:s Facebooksida har man lagt upp ett klipp från duellen som gick ut på att deltagarna skulle hänga i ringar över vattnet. Här sattes inte bara armstyrkan på prov utan även den mentala styrkan, något Aron Anderson valde att använda till sin fördel.

– Marit kommer att vara farlig. Hon kan hänga länge. Jag får psyka henne lite, säger Aron i avsnittet.

När duellen är igång kämpar både Marit Sundin, 45, och Aron Anderson med full kraft. Plötligt bryter Aron tystnaden och vänder sig mot sin konkurrent.

– Börjar du skaka lite Marit? Börjar det bli jobbigt?, frågar han.

I en synk berättar Marit att hon inte uppskattade Arons taktik.

– Det tycker jag är väldigt dålig tävlings-approach. Det jag kände var, men håll käft. Jag skulle inte göra så här mot dig, säger Marit Sundin.

Det är tydligt att även tittarna reagerade starkt på Aron Andersons taktik i duellen. I kommentarsfältet till klippet på kanalens Facebooksida riktar flera människor kritik mot beteendet.

”Dålig stil av Aron Hör inte hemma inom sporten och tävlande”, skriver en person.

”Tycker det var väldigt osportsligt ! Inte Fair play! Räckte om han psykade 1 gång- inte hela tiden!”, skriver en annan.

”Jag beundrar Aron. Fantastisk personlighet och gripande bakgrund. Men detta gjorde mig besviken inget värdigt beteende. Trodde bättre om dig”, anser en tredje.

LÄS MER: Tittarilska mot Robinson-deltagaren efter upptäckten: ”Usch”

LÄS MER: Jenny Strömstedt om konflikten med TV4-kollegan Leif GW

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!