idol 2022

Vem vinner Idol 2022? Resultatet enligt oddsen

Idol-Albin och Nike.

En efter en har idolerna åkt ut och kvar står nu Nike Sellmar och Albin Tingwall inför finalen.
Frågan är vem av dem som vinner – det säger oddsen!
Idol 2022: Vilket stjärntecken är juryn?
0:26

Efter reklamen: Idol 2022: Vilket stjärntecken är juryn?

(0:26)

Slå på ljud

Vem vinner Idol 2022? Ja, det är den stora frågan. Blir det Albin Tingwall, 19, eller Nike Sellmar, 27, som tar hem vinsten? Enligt oddsen har vi redan en vinnare och är du nyfiken på vem så kan du läsa det här!

Klara Almström och Sebastian Rydgren snubblar på mållinjen

I semifinalen stod Albin, Nike, Klara Almström, 18, och Sebastian Rydgren, 18. Sebastian åkte ut först och även Klara fick ta farväl av Idol-resan precis innan finalen.

Det var i den andra omgången som idolerna skulle öka tempot och visa upp deras svängiga sida med olika popnummer. När röstningen var klar och resultatet kom, stod det klart att Albin och Nike var finalisterna och Klara hamnande på en tredje plats.

– Jag är jättestolt. Jag ser ledsnare ut än vad jag är tror jag, sa Klara i programmet, berättade Klara i Idol.

Men nu när det står klart att vi har två finalister som ska uppträda med tre låtar var i stora Tele2 Arena för första gången någonsin!

Nike Sellmar vinner idol 2022 - enligt oddsen

Den 26 år gamla Nike från Piteå gjorde sin audition i Åre där hon sjöng Better than we found it av Maren Morris. Och vilken resa hon har gjort! Efter att Nike sökt till Idol tidigare utan framgång var det nu hennes lyckoår.

Folket tror stenhårt på henne, men press inför finalen är inget som Nike känner:

– Nej, jag känner ingen press alls. Om folk känner så så blir jag ju bara glad, jag tar det som en komplimang, berättar Nike när Hänt träffar henne inför Idolfinalen.

Nike Sellmar med ruffsigt hår på Idol-scenen.

Nikes uppträdande i fredagskvällens semifinal av Idol.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Enligt oddsen ligger Nike nämligen på 1.20 på Betsson. Inga dåliga odds men såklart är det inte ett slutgiltigt resultat och oavsett resultatet så berättar Nike om det stora stödet från hennes familj, vänner och familjevänner:

– De kommer vara över 50 pers vad jag vet, de var 47 stycken på semifinalen och nu är de fler, berättar Nike.

Albin Tingwall kommer på andra plats - enligt oddsen

Den andra möjliga vinnaren av Idol 2022 är ingen mindre än Albin Tingwall.

Efter Albins audition i Stockholm tog han juryn med storm och har lyckats chocka både juryn och tittarna genom sin Idol-resa.

När Albin hängde löst fick han ett Wildcard och fick då chansen att bevisa att han skulle stanna och sjöng Human nature av Michael Jackson. Och visst lyckades han bevisa för juryn att det var rätt val att ge honom en andra chans då Katia uttryckte att hon trodde att Albin kan gå hur långt som helst. Och så rätt hon hade.

Albin Tingwall på scen i semifinalen av Idol 2022.

Albin Tingwall när han framförde låten ”Tenerife sea” av Ed Sheeran.

FOTO: Maja Suslin/TT

Trots att Albin gjort bra ifrån sig och imponerat så är oddsen på honom på 4.00 enligt Betsson. Men precis som med Nike är inget skrivet i sten och båda idolerna har ett stark stöd bakom sig av svenska folket som avgör vinnaren den 25:e november.

Idol-finalen 2022 äger rum fredag den 25:e november i Tele2 Arena. Finalen sänds även på TV4 Play och TV4!

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN