idolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidolidol

Allt om deltagaren Nike Sellmar i Idol 2022

03 nov, 2022 
AvJulia Riddertorp
Nike Sellmar i Idol 2022.
Nike Sellmar har gjort stort intryck på svenska folket i Idol. Men vem är Nike och hur har hennes resa innan Idol sett ut? Här är allt du vill veta!
Annons
Idol-Nike Sellmans barnbesked med artisten
Idol-Nike Sellmans barnbesked med artisten

Nike Sellmar har gjort succé i årets Idol och hon fortsätter att imponera. I den senaste utröstningen blev Ruby Lindén, 16, och Julien Keulen, 25, tvungna att lämna tävlingen.

Det står alltså mellan Ida Hallqvist, 28, Luka Nemorin, 21, Klara Almström, 18, Sebastian Rydgren, 19, Albin Tingwall, 19, och Nike Sellmar att ta sig vidare.

Nike har som sagt imponerat och har fortfarande en plats kvar i tävlingen. Men hur ser artistens liv sett ut innan Idol?

Nike Sellmars ålder – när är hon född?

Nike är 27 år gammal och bland de äldsta i Idol. Hennes födelsedag är den 14 juli och föddes år 1995.

Vad heter Nike Sellmar på Instagram?

På Instagram delar Nike med sig av hennes Idol-resa och i övrigt det hon sysselsätter sig med på fritiden.

Annons

Vill du bli en av Nikes följare på Instagram? Spana då in hennes konto där hon går under användarnamnet @niksel och i skrivande stund har Nike 8 022 följare.

Nike Sellmars bakgrund och den jobbiga tiden med mamman

Nike är musiker och har tidigare studerat studiomusikerprogrammet på Musikhögskolan i Piteå mellan 2018 och 2021. På utbildningen skapade hon många kontakter med musikproducenter och utbildningen var exakt den som hon ville läsa, och det var under hennes tid i Piteå som hennes artisteri formades.

Men innan studierna på musikskolan och artisteriet var det en helt annan historia. När Nikes mamma blev drabbad av en hjärntumör blev alkoholen en flykt för Nike och hon drack för första gången som 12- åring.

Men Nike lämnade det livet bakom sig när hon började studera, något hon berättat för Aftonbladet.

– Jag distanserar mig väldigt mycket från den människan, för jag är verkligen inte den människan längre. Det umgänget jag hade, de kretsarna jag var i, där är jag inte längre. Och de människorna finns inte kvar i mitt liv, berättade hon och fortsatte:

Annons

– Det var en person som behövde kärlek, otroligt mycket kärlek, och på ett sätt som bara bekräftades genom alkohol, vilket är en jättekonstig grej. Och jag förstår inte riktigt hur det blev så, men det var så.

Nike Sellmar var med i Idol 2013

– Två gånger innan när jag gick i gymnasiet så det är snart tio år sedan eller det är typ tio år sedan, berättade Nike tidigare för Hänt.

En mist sagt rutinerad Idol deltagare som även fick en guldbiljett när hon ansökte år 2013.

Nikes liv med pojkvännen – är tillsammans med Rickard Johansson

Nike har även pojkvännen Rickard Johansson hemma i Piteå. Han har också en karriär inom musik och har därför inte kunnat se Nike regelbundet när hon uppträtt. Men under en av fredagsfinalerna lyckades han komma till Stockholm för att stötta sin flickvän.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons