hänt exklusivt

Därför stoppas Idol-Nikes pojkvän Rickard helt från fredagsfinalerna

IDOL 2022

Nike har gjort succé i årets upplaga av Idol. Någon som däremot inte har kunnat vara på plats och stötta är pojkvännen Rickard. Nu berättar han för Hänt om känslorna.
Därför närvarar inte Nikes kille på fredagarna
0:43

Efter reklamen: Därför närvarar inte Nikes kille på fredagarna

(0:43)

Slå på ljud

Idol 2022 har nu pågått i ett par veckor och under den fjärde fredagsfinalen hände något stort. Ruby Lindén, 16, röstades ut av svenska folket men Idol-juryn har en livboj som de kan dela ut – ifall de anser att tittarna röstat fel.

Exakt så var fallet i kvällens fredagsfinal och konfettin sprutade över Ruby när Kishti Tomita, 58, sa de magiska orden att hon får livbojen!

När det kom till Nike Sellmar, 27, var det inga konstigheter. Svenska folket var eniga och röstade henne direkt vidare till nästa vecka.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför saknas Nikes pojkvän under fredagsfinalerna

Vid sidan av Idol-äventyret delar Nike sin vardag med pojkvännen Rickard Johansson, som bor i hemstaden Piteå. Nike har tidigare berättat för Hänt om att han tyvärr inte finns på plats under fredagarna, då han själv arbetar som musiker och är ute på massa olika gig.

– Han har sin karriär också som musiker. Han är frilansande gitarrist och så där också. Så han kör på sin dröm samtidigt som jag kör på mig. Och sen får vi kombinera den till slut förhoppningsvis, förklarade hon.

Men kvällen till ära hade Rickard äntligen fått en lucka i schemat och kunde därmed äntligen vara på plats under fredagsfinalen! När Hänt pratar med Nike i pausen berättar hon om lyckan över att han äntligen är på plats.

– Det kändes jättebra, jag har ju pratat med honom under dagen. Alltså jag har ju alltid hans stöd. Det kändes fint och lite jobbigt att se hans ansikte för man blir ju så distraherad, säger Nike till Hänt och fortsätter:

– Så det var, alltså jag blev så glad när jag såg honom, och jag var glad att jag såg honom innan sändningen för då fick jag bli lite känslosam och sen fick jag suga in det. Sedan försökte jag undvika att kolla på honom för mycket så det inte skulle bli för känslosamt.

Pojkvännen Rickards första ord om Idol-Nike

Det här är dock den enda fredagen under hela hösten som Rickard faktiskt kunde närvara och för Hänt berättar han nu om hur det var att få se sin flickvän briljera på scenen.

– Det är ju helt makalöst, helt fantastiskt, och det är ju lite annorlunda än på tv, förklarar han.

Rickard berättar också hur han stöttar Nike så mycket och bra han bara kan. De pratar på Facetime flera gånger i veckan och han missar aldrig en fredagsfinal.

– Nej men jag stöttar så mycket som jag kan. Jag brukar alltid vara tillgänglig när hon har tid att prata liksom. Men sedan sitter jag ju spikad framför tv:n varje fredagkväll, säger Rickard till Hänt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN