hänt exklusivt

Därför känner du igen Nike Sellmar i Idol 2022

Nike Sellmar

Idol 2022 är i full gång och det blir mer och mer spännande för varje vecka.
En som har blivit en riktig tittarfavorit är Nike Sellmar.
Kanske känner du igen henne sedan tidigare? Här får du veta varför!
Idol 2022 – Se idolernas stjärntecken här
0:23

Efter reklamen: Idol 2022 – Se idolernas stjärntecken här

(0:23)

Slå på ljud

I kväll är det äntligen dags för årets andra fredagsfinal av idol 2022 med alla tio deltagare. Temat som idolerna behövt anpassa sig efter denna runda är Blast from the past. Det är alltså 70-, 80- och 90-talet som idolerna ska ha funnit inspiration från, i och med låtvalen.

Deltagarna som står redo för finalen ikväll är inga mindre än följande idoler:

  • Ida Hallquist
  • Caroline Ellingsen
  • Julien Keulen
  • Nike Sellmar
  • Luka Nemorin
  • Sebastian Rydgren
  • Klara Almström
  • Albin Tingwall
  • Carmen Toubia
  • Ruby Lindén

Det var alltså Vera Arkelid som fick lämna senast. Men en idol som ännu står kvar är Nike, och om namnet känns bekant förstår vi varför, det finns nämligen en anledning till att vi känner igen henne.

Idolfinalen – den största genom tiderna

I vanligt ordning är det Kishti Tomita, 58, Alexander Kronlund, 50, Katia Mosally, 35, och Anders Bagge, 54 som sitter i juryn. Pär Lernström är även han precis som vanligt, programledare.

I våras fick vi veta att programmet skulle förlängas och att de deltagare som tog sig vidare skulle få möta en publik som är mycket större än tidigare idoler har gjort. Pär berättade om just detta när Nyhetsmorgon träffade honom i våras:

– Vi kommer få en Idol-final som ingen någonsin upplevt tidigare, berättade han.

Det har tidigare varit i Avicii arena som arenafinalerna ägt rum. Men i år är det den maffiga Tele2 arena som gäller. Med hela 40 000 platser i Tele2 arena är den dubbel så stor som Avicii arena, som rymmer 16 000.

Nike Sellmar i Idol – har sökt flera gånger förr

Den ikoniska idol-legenden, Anders Bagge, 54 har i många år suttit i juryn. Tillsammans med ex-maken Laila Bagge, 49 satt de tillsammans år 2013, tillsammans med Alexander Bard, 61.

Under 2013 var det flera deltagare som sökte därav en av dem är ett ansikte vi känner igen från dagens Idol, nämligen Nike som har sökt till hela Idol två gånger tidigare.

Nike Sellmar i idol 2013

Nike Sellmar när hon uppträdde i idol 2013.

FOTO: TV4Play

Nike har alltså sökt till Idol sammanlagt tre gånger, år 2013, 2014 och 2022. Nike fick år 2013 även en guldbiljett, men detta är inget som vi fått veta i årets program. När Hänt träffar Nike berättar hon om de tidigare gångerna.

Hur många gånger har du sökt till Idol?

– Två gånger innan när jag gick i gymnasiet så det är snart tio år sedan eller det är typ tio år sedan.Vad tänker du kring att du inte gick vidare då men att du gjorde det nu?

Vad tror du det beror på?

– För att jag inte skulle gått vidare då, för att jag inte var tillräckligt bra. Och tack för min ungdom skulle jag vilja säga. Den var bra att ha för mig själv och inte i ett program. Just för mig personligen, jag behövde lite space där.

Vidare får vi önska alla idolerna ett stort lycka till och missa inte kvällens idol som sänds på TV4 Play och TV4 20:00!

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet, TV4 play

FRÅN FÖRSTASIDAN