idol 2022

Allt om Klara Almström i Idol – pojkvännen Viktor och tidigare karriär

Klara Almström framför Idol loggan.

Klara Almström är med i Idol 2022 och är en av de sista åtta deltagarna.
Men hur såg Klaras liv ut innan Idol? Hänt reder ut!
TV4-profilens skilsmässa – nu talar dottern ut: ”Hamnade i ett mörkt hål”
0:46

Efter reklamen: TV4-profilens skilsmässa – nu talar dottern ut: ”Hamnade i ett mörkt hål”

(0:46)

Slå på ljud

Klara Almström är en av talangerna som tagit sig till de åtta sista deltagarna i Idol 2022.

Innan Idol släppte Klara musik med bland andra Joakim Lundell, 37, nämligen låten Find Your Way Home som i skrivande stund har 4 700 750 lyssningar på Spotify.

Men vem är Klara och hur kommer det sig att hon har släppt musik med en stor profil innan hon blev ett ansikte utåt för Idol?

Klara Almströms audition i Idol

Klara har som sagt gjort musik långt innan Idol och hennes musikintresse sträcker sig långt tillbaka och hon skrev kontrakt med Merionmusic redan vid 14 års ålder.

När hon gjorde sin audition sjöng Klara låten Don't Leave Me Lonely av Mark Ronson, 47 och har gjort ett starkt intryck på juryn genom tävlingens gång.

Klara Almström i en svart klänning.

Den spralliga och glada deltagaren Klara Almström i Idol.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Tillsammans med bland Sebastian Rydgren, 19 som också är en av idolerna, har Klara en lång vänskap med.

År 2018 var nämligen Sebastian och Klara med i projektet Trasdockans dag och de har varit vänner sedan de var 12.

– Men det är ju så sjukt. Jag och Klara har ju känt varandra, alltså nära varandra, i flera, flera år. Typ sedan vi var 12 någonstans där, så började vi hänga. Sedan så har vi båda älskat musik och det var ju så vi lärde känna varandra. Vi bor också nära varandra, berättade Sebastian för Hänt.

Hur gammal är Klara Almström?

Klara Almström är 18 år gammal och föddes den 17:e januari 2004. Klara är därav även född i tecknet stenbocken.

Vad heter Klara Almström på Instagram?

Instagram hittar vi Klara under användarnamnet @Klara.mp3 där hon delar en hel del från hennes uppträdande i Idol men också på pojkvännen och vänner.

I skrivande stund han Klara 8 353 följare på Instagram.

Klara Almströms familj – kändismamman och skilsmässan

Klara har en bror vid namn Hugo Almström som varit med på flera av tävlingarna i Idol. Vi har också sett Klaras mamma dyka upp i tv-rutan vid flera tillfällen.

Klaras mamma, Karin Almström, 50, ser tittarna på TV4:s Lotto och Keno. Karin är reporter och har i flera år jobbat som frilansare. Klara är därav van vid att ha en mamma som synts i tv-rutan och är det livet, något som hon tidigare berättat för Hänt i en intervju:

– Mamma har alltid jobbat med tv, sedan jag föddes så för mig har det varit lite vardagligt om man får säga så. Men jag tycker att det är jättekul och det har verkligen hjälpt mig för hon vet hur media funkar. Hon har alltid lärt mig hur man pratar och hur man funkar sig i tv-världen. Så det har varit skönt att ha henne, berättade Klara då.

Karin Almström med ex-maken Göran på Hedengrens bokhandel 2018.

Karin Almström med ex-make Göran.

FOTO: Hans Shimoda/TT

Men för tre år sedan skildes Karin och sin dåvarande maken, Göran och det var en jobbig tid för Klara. När Klara från frågan om vad det värsta i hennes liv varit tar hon upp skilsmässan:

– Det måste jag nog säga var när mina föräldrar skilde sig. Vi har alltid haft en trygg uppväxt med mycket kärlek och så där. När de skilde sig var det verkligen svårt, jag hamnade i ett litet mörkt hål. Jag satt bara med mitt piano i ett mörkt rum. Det var nog den svåraste perioden, berättade Klara för Hänt.

Klara Almströms pojkvän

Men i den tuffa perioden med föräldrarna fann Klara kärleken i den nuvarande pojkvännen Viktor Evert Ceder, 20. De träffade varandra i gymnasiet och båda går i tredje ring.

– Jag har en pojkvän, han heter Viktor. Vi träffades i skolan, vi var i samma band i skolan, han var gitarristen och jag var sångaren. Det var lite filmiskt, har Klara berättat för Hänt.

Båda går på musikskolan Rytmus, men i och med att Klara har fullt upp med Idol berättade Klara att hon inte hinner med skolan i den utsträckningen som hon trodde att hon skulle göra:

– Jag går i en musikskola så de tycker bara det är roligt. Men jag har inte så mycket tid att plugga som jag hade trott.

Klara Almströms intresse för golf

Klaras intresse för musik är dock inte det enda intresset som hon har.

Hon har även spelat en hel del golf i hemmaklubben Järfälla golfklubb.

Precis som Klaras mamma har familjen ett intresse för golf, och Klara och hennes mamma delar det intresset med Karins nuvarande partner, Micke Larsson, 55.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN