idol 2022

TV4-profilens skilsmässa – dottern Klaras ord om perioden: ”Svårt”

Klara och Karin Almström

Idol-Klara Almström gör succé i musikprogrammet under fredagarna.
I en intervju med Hänt öppnar nu TV4-profilens dotter upp om den tyngsta tiden i hennes liv – nämligen föräldrarnas skilsmässa.
– Jag satt bara med mitt piano i ett mörkt rum, säger Klara till Hänt.
TV4-profilens skilsmässa – nu talar dottern ut: ”Hamnade i ett mörkt hål”
0:46

Efter reklamen: TV4-profilens skilsmässa – nu talar dottern ut: ”Hamnade i ett mörkt hål”

(0:46)

Slå på ljud

Någon som charmade svenska folket från sekunden hon satte sin fot i Idol 2022 är Klara Almström, 18. Redan efter Klaras audition var hon en snackis. Syskonen Benjamin Ingrosso, 25, och Bianca Ingrosso, 27, hyllade Klara till skyarna efter att hört henne sjunga.

Sedan dess har Idol-framgångarna bara fortsatt, då Klara kom att bli en av de deltagare som tog sig hela vägen till fredagsfinalerna. När Hänt träffar Klara under programmets pressdag får hon frågan gällande vad det bästa som hänt henne i livet är – svaret visar sig bli just musiktävlingen.

– Det bästa i hela livet. Hmm gud va svårt. Men det är nog Idol för det är det som verkligen satt igång allt. Jag har velat bli artist hela mitt liv och nu får jag uppleva det här för en kort stund. Det är jättekul, säger Klara.

Klara Almström

Foto: TT

Klara och mamma Karin Almströms upptäckt i TV4-programmen

Att vara med på tv är något som är nytt för Klara men hennes mamma är däremot en riktig veteran. Klara är nämligen dotter till programledaren Karin Almström, 49, som vi är vana att se i TV4:s Lotto och Keno.

– Mamma har alltid jobbat med tv, sedan jag föddes så för mig har det varit lite vardagligt om man får säga så. Men jag tycker att det är jättekul och det har verkligen hjälpt mig för hon vet hur media funkar. Hon har alltid lärt mig hur man pratar och hur man funkar sig i tv-världen. Så det har varit skönt att ha henne.

Nu dyker både mamma och dotter upp i TV4-produktioner och det visar sig att de till och med delar några kollegor.

– Hon känner några av fotograferna för det är gemensamma fotografer, ljud och ljus men inte någon som jobbar med själva programmet.

Dotterns starka ord om föräldrarnas skilsmässa

För tre år sedan gick Karin Almström igenom en skilsmässa. Hon har tidigare berättat för Hänt om den tuffa tiden som väntade när hon och maken bröt upp.

– Vi skilde oss innan semestern men har bott ihop innan allt är klart. Skilsmässa är en process som är jobbig även om man vill skilja sig. Skilsmässoansökan har precis gått igenom. När man skiljer sig är man mest rädd för barnens skull. Men jag och exet är jättebra kompisar, sa då Karin till Hänt.

När Hänt frågar Idol-aktuella Klara vad som är det västa som hänt henne i livet, kommer hon själv in på föräldrarnas skilsmässa.

– Det måste jag nog säga var när mina föräldrar skilde sig. Vi har alltid haft en trygg uppväxt med mycket kärlek och så där. När de skilde sig var det verkligen svårt, jag hamnade i ett litet mörkt hål. Jag satt bara med mitt piano i ett mörkt rum. Det var nog den svåraste perioden, säger Klara till Hänt.

Tror du att det har format dig till den du är idag?

– Det tror jag absolut, i och med att jag hade det väldigt bra, eller jag har det bra nu med. Men det var som att jag fick en ögonöppnare för att må dåligt. Jag hade väl mått dåligt innan också som alla människor men det var som att jag fick mer förståelse för att man mår dåligt ibland. Och jag lärde mig också att hantera att må dåligt så det hjälpe mig på det sättet verkligen.

FOTO: Instagram/Hänt

FRÅN FÖRSTASIDAN