hänt exklusivt

Idol-Sebastian Rydgrens okända förflutna med Klara Almström

SEBASTIAN RYDGREN, KLARA ALMSTRÖM

Idol-hösten är igång och under de senaste veckorna har vi fått lära känna årets idoler på djupet. Men något som kanske inte så många visste är att Sebastian och Klara har ett okänt förflutet...
– Det är en trygghet, förklarar Sebastian för Hänt.
Sebastian om baksidan av Idol: "Ta en break"
0:38

Efter reklamen: Sebastian om baksidan av Idol: "Ta en break"

(0:38)

Slå på ljud

Sebastian Rydgren, 19, och Klara Almström, 18, är båda två klara för en ny fredagsfinal i Idol 2022 och då är det duetter som står på schemat.

Sedan start har både Klara och Sebastian briljerat och gjort succé. Klara fick dessutom stor uppmärksamhet då Bianca Ingrosso, 27, och Benjamin Ingrosso, 25, uttalade sig om henne på sociala medier.

”Va i hela friden. Gåshud överallt”, skrev Bianca.

”Alltså. Måste hitta henne och skriva”, skrev Benjamin.

Att både Sebastian och Klara brinner starkt för musik är ingen hemlighet. Sebastian har till och med tävlat i musik tidigare, då han ställde upp i SVT-programmet Supershowen – där ytterligare en idol varit med: Ruby Lindén, 16. Ruby medverkade däremot i programmet året efter Sebastians säsong.

Idol-Sebastians okända förflutna med Klara

Men det är inte enda gången som Sebastian synts till i musik-sammanhang. År 2018 var han med i projektet Trasdockans dag som även Klara Almström var med i!

Nu berättar Sebastian för Hänt om sin okända relation till Klara och att dessutom lärde de känna varandra långt före "Trasdockan".

– Men det är ju så sjukt. Jag och Klara har ju känt varandra, alltså nära varandra, i flera, flera år. Typ sedan vi var 12 någonstans där, så började vi hänga. Sedan så har vi båda älskat musik och det var ju så vi lärde känna varandra. Vi bor också nära varandra, säger han till Hänt och fortsätter:

– Vi har spelat in låtar, som Fearless, och vi har varit runt i Sverige och samlat in pengar till Trasdockan. Så vi har liksom gjort nästan allting tillsammans.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Idol-Sebastian om relationen till Klara: ”Mitt andra syskon”

Det är med andra ord ett ganska oväntat sammanträffande att Sebastian och Klara råkade hamna i just samma säsong av Idol.

– Det är också så sjukt att hon är här samtidigt. Alltså det är som att ha sina syskon här. Det är en trygghet liksom. Alltså Klara är ju liksom som mitt andra syskon, så vi är verkligen så nära. Det är verkligen så att när man mår lite dåligt eller när man är lite trött eller känner att man måste bort, då kan man bara "hej, vill du gå på en promenad", säger Sebastian till Hänt.

Sebastian kan också avslöja att de är så pass nära att även varandras föräldrar är som deras egna. Klaras mamma, Karin Almström, är dessutom känd för många av TV4-tittarna då hon är programledare för Lotto och Keno.

– Det är så skönt också när hennes familj kommer och hälsar på så är det typ som att mina föräldrar kommer och hälsar på. Och när mina föräldrar kommer och hälsar på på hotellet så är det som att hennes föräldrar hälsar på.

SEBASTIAN RYDGREN, KLARA ALMSTRÖM

Sebastian och Klara för drygt fyra år sedan.

Karina Ljungdahl/TT

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet, Karina Ljungdahl/TT, Lars Höglund/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN