Allt du vill veta om Idol-deltagaren Albin Tingwall

Allt du vill veta om Idol-deltagaren Albin Tingwall

Vem är Albin Tingwall? Här är allt du vill veta om Albin!
Sanningen om Idol-profilerna Albin och Ida: "Vi älskar varandra"
0:41

Efter reklamen: Sanningen om Idol-profilerna Albin och Ida: "Vi älskar varandra"

(0:41)

Slå på ljud

Albin Tingwall står i finalen med Nike Sellmar och snart avgörs vem av finalisterna som blir vinnaren av Idol 2022. Såklart vill vi veta mer om vem Albin är och hur hans liv sett ut innan Idol.

Läs allt om Albin här!

Finns Albin Tingwall på Instagram och Tiktok?

Det råder ingen tvivel om att den unga sångfågeln fångat Svenska folkets hjärtan. På hans Instagram och Tiktok strömmar det in kommentarer av följare som hyllar hans sångröst.

Har du inte koll på Albins sociala medier så går han under användarnamnet @albintingwalls på Instagram med 12, 609 följare i skrivande stund. Vill du däremot kika på hans Tiktok går han under användarnamnet @albintingwall.

Albin Tingwall i Idol 2022

Albin gjorde sin audition med låten Goo Goo Dolls av Iris och därefter har resan genom Idol inte varit lätt för Albin.

Under hans Idol-resa upptäckte Albin en finne vid revbenet men finnen gjorde mer skada än vad man kunde tänka sig, något som Albin berättat för Hänt tidigare:

– Om man tar det från början, jag fick någon typ av finne på revbenet som jag inte visste vad det var. Men den bestämde sig för att bli jätteinfekterad så jag fick en stor böld på sidan som jag mådde dåligt av, berättade Albin och fortsatte:

– Så jag behövde åka in då, för den blev så pass infekterad att jag inte kunde röra min högra arm typ. Så då åkte vi in och så tömde de den och så skrev de ut antibiotika till mig.

Det hela resulterade i mycket antibiotika och att Albin blev riktigt illamående vilket försvårade hans uppträdande i Idol. Men trots detta har Albin också fått mycket gott genom Idol. Han har bland annat funnit en nära vänskap med Ida Hallqvist som tidigare åkte ur Idol. Efter mycket elände kommer också mycket gott, som vänskaper och kanske en vinst i Idol? Det återstår att se!

Albin Tingwalls familj

Albins familj består av hans mamman Suzanne Tingwall som är modestylist och pappan Henrik Tingwall. Under Albin långa Idol-resa har han inte besökt familjen i den utsträckning som de andra Idolerna gjort och Hänt fick tidigare veta anledningen till varför:

– Jag träffar ju mina föräldrar kanske mindre än några andra stockholmarna gör för de kanske är mer taggade på att åka hem. Jag känner mer att de gångerna jag har åkt hem så har jag mått så dåligt när jag kommer tillbaka av den anledningen att jag kommer hem, slappnar av och kommer in i verkligheten. Och sen när jag kommer tillbaka till hotellet sen igen så känns det riktigt dåligt att vara tillbaka, berättade Albin tidigare för Hänt.

Albin slipper alltså saknande lite genom att han inte åker hem och träffar vänner och familj.

– Jag saknar mina vänner och min familj och den saknaden slipper jag lite ifall jag inte åker hem. För då är det ju såhär ”jag har synk här, och rep där” så då hinner jag inte riktigt tänka, berättade Albin.

Hur gammal är Albin Tingwall?

Flera är nyfikna på hur gammal Albin är och spekulationerna är jämnt fördelade. Men för att fastställa är Albin 19 år gammal i skrivande stund och fyller 20 år den 25 juli.

Albin är uppvuxen med tennisraket i ena handen och micken i andra

Albin har länge haft en passion för sång men har också sen unga dagar haft en helt annan passion, nämligen tennis.

Sången och gitarren har Albin själv lärt sig till största del och han har uppträff på hemmaplan i Sigtuna på kulturskolan där. Men han har även ägnat en hel del tid åt tennis på Sigtuna tennisklubb som varit en väldigt stor del av hans uppväxt och han verkar även ha presterat som med sången, galant.

”Sigtuna Tennisklubb har varit ett andra hem för mig under hela mitt liv. Jag har både spelat och jobbat för klubben och utvecklats från nybörjare till topp 30 i min åldersgrupp tack vare den”, berättade Albin.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN