Nike Sellmar vann Idol 2022 – efter kuppen i direktsändning

Albin Tingwall och Nike Sellmar.

Efter en spännande final blev det till slut Nike Sellmar som vann Idol 2022.
Men under sändningen tvingades vakterna ingripa efter en scenstormning.
Idol-Nike Sellmars missnöje med vinnarlåten: “Den är mils långt ifrån”
0:39

Efter reklamen: Idol-Nike Sellmars missnöje med vinnarlåten: “Den är mils långt ifrån”

(0:39)

Slå på ljud

Idol 2022 var den 18 säsongen av programmet. Duon Pär Lernström, 42, och Anis Don Demina, 29, fick förtroendet att fortsätta som programledare för andra året irad. Likaså jurymedlemmen Katia Mosally, 35, som för andra gången gjorde Anders Bagge, 54, Alexander Kronlund, 50, och Kishti Tomita, 59, sällskap i panelen.

Den stora finalen hölls i år på Tele2 arena och blev världens största Idol-final någonsin. Programmet gästades av stora artister som internationella stjärnan Charlie Puth, Benjamin Ingrosso, Miss Li, Eurovision-sångaren och Rosa Linn.

Vem vann Idolfinalen 2022?

I finalen stod det mellan Albin Tingwall, 19, och Nike Sellmar, 27, som båda fick sjunga tre låtar var. Nike inledde med Happier av Billie Eillish och hyllades stort av juryn.

Även om Albin tappade orden när han sjöng Fallin av Harry Styles, hyllades han stort av de fyra i panelen han med.

– Albin, jag vet att du tappade texten, men vet du vad, det spelar ingen roll. För det var så bra och är man så bra som du är så spelar det ingen roll!, säger Katia till Albin i programmet.

Vid det andra numret skulle båda idolerna välja en låt som de hade framfört under säsongen. Nike var återigen först ut, och valde Make you feel my love som låt.

Albin sjöng även han en kärlekslåt, i form av It must have been love och fick stående ovationer av juryn.

I sista momentet sjöng båda vinnarlåten och Pär Lernström tackade av de båda med två fina tal.

Sedan var det dags att räkna rösterna och spänningen blev olidlig, men efter en lång konstpaus presenterade Pär årets vinnare.

Så, vem vann Idol 2022?
Jo, Nike Sellmar vann Idol 2022!

Kuppen i direktsändning innan vinnaren av Idol 2022 presenterades

Men innan vinnaren presenterades skedde en väldigt oväntad kupp. Det var under Miss Lis framträdande som en miljöaktivist stormade scenen. En kvinna stod då och höll upp en banderoll med texten ”Återställ våtmarkerna”, precis som på Allsång på Skansen tidigare i år. Hon var klädd i en gul färg som matchade Miss Lis klänning, men det var alltså inte en del av numret.

Efter cirka tio sekunder sprang två vakter fram till scenen och drog av aktivisten, och programmet kunde fortsätta som vanligt.

Scenen stormas under Miss Lis framträdande.

Skärmdump TV4, scenen stormas.

FOTO: TV4

FOTO: Claudio Bresciani/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN