Pär Lindbergs avslöjande om juryn – efter succén i Idol 2021

PÄR LINDBERG, ALEXANDER KRONLUND, KATIA MOSALLY
Exklusivt

Pär Lindberg gjorde stort intryck på juryn i Idol 2021 när han sjöng gospel på sin audition. Men nu kan han avslöja ett och annat om juryn, som tittarna inte får se.
– De anpassar verkligen sin kritik, säger han till Hänt.

Idol 2021 är äntligen igång och den här veckan är det "Stockholmarna" som får ta ton och imponera på Idol-juryn.

I vanlig ordning består juryn av Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Anders Bagge. Nytt för i år är däremot att jurymedlemmen Nikki Amini har bytts ut och istället är det Katia Mosally som nu tar hennes plats.

Något annat som skiljer sig från tidigare år är hur ansökningarna faktiskt går till. Det här året har deltagarna nämligen först fått skicka in ett videoklipp där de sjunger, för att sedan få komma på audition. När Pär Lindberg gjorde sin audition i Stockholm gjorde han ett stort intryck på juryn.

Pär valde nämligen att sjunga gospel, vilket det faktiskt fanns en baktanke med.

– Jag kände så här, det var därför jag sjöng gospel direkt på min första audition, så jag tänkte att om jag inte får sjunga gospel så vill inte jag vara med, förklarar Pär för Hänt.

Exklusivt
ÄRLIGT Familjen Annorlunda-Matilda första ord om Samis nya tjej

Pär Lindbergs misstankar om juryns agenda

Att Pär sjöng gospel var dock inga problem för juryn – snarare tvärtom. Juryn ville nämligen höra ännu mer och de fullständigt njöt av att ha Pär på plats, och självklart gick han hem med en guldbiljett i handen.

På momentet "chorus-line" var det däremot en helt annan respons. Kishti Tomita menade då att Pär valt helt fel låtval och han gick endast vidare till solo-sången tack vare sin första audition.

När Hänt når Pär berättar han om nervositeten och att han nu misstänker att juryn ville göra det svårare för honom.

– Asså jag kände att de "messed with my head" litegrann efter min chorus-line. För jag var så här ”visst det är inte det bästa jag gjort, men jag tyckte inte det var dåligt som de framförde i kritiken”, säger Pär och fortsätter:

– Och sen var det ju att de satte mig sist på solo-sången. Så jag fick ju vänta längst av alla och den väntan kändes som en prövning. Jag fick en vibe av att de testar mig liksom, och då kände jag bara ”okej, challenge accepted”.

PÄR LINDBERG

Pär gjorde succé på solo-sången.

FOTO: TV4

Pär Lindbergs avslöjande om Idol-juryn

När juryn delar ut sin kritik till deltagarn är det ofta bara några få ord som tas med i programmet. Men nu berättar Pär för Hänt om allt material som tittarna aldrig får se.

– Jag tycker att juryn är proffsiga. Alltså, det är ju mycket som klipps bort. Det låter som att de bara säger några ord och fraser och sen är det slut. Men de har ju också längre resonemang när de framför sin kritik. Men det klipps bort!, säger Pär och fortsätter:

– De tar fasta på vilken nivå folk befinner sig på. Det är ju vissa som inte stått på scen alls och då måste man ha med det i huvudet. Så jag tycker att de anpassar verkligen sin kritik efter nivå. Och det är ju exakt det man ska göra.

Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

LÄS OCKSÅ: SORGEN Därför stoppas Shirley Clamp helt – tårarna efter beskedet

LÄS OCKSÅ: OKLART Därför tvekar Pernilla på att flytta ihop med Christian

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!