BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Katia Mosally är nya jurymedlemmen i Idol 2021– ersätter Nikki Amini

26 maj, 2021 
Katia Mosally

Efter Idol-finalen i fjol meddelade Nikki Amini att hon lämnar programmet efter fem år som jurymedlem.
Sedan dess har vi alla undrat vem som kommer ta över efter henne.
Och ersättaren är ingen mindre än Katia Mosally – som kommer direkt från skivindustrin i USA.

Annons
Möt Idols nya jurymedlem – Katia MosallyBrand logo
Möt Idols nya jurymedlem – Katia Mosally

Idol är ett av Sveriges mest folkkära underhållningsprogram. Programmet startade 2004 och har sedan dess korat flera vinnare, där ibland stora artister som Agnes Carlsson och Lisa Ajax.

Senaste åren har Idol-juryn bestått av Anders Bagge, Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Nikki Amini. Men i fjol nåddes vi alla av chockbeskedet. Nämligen att Nikki Amini väljer att lämna Idol och sitt uppdrag som jury, detta på grund av att hon känner sig klar med programmet.

Katia Mosally tar över efter Nikki Amini i Idol-juryn 2021

Efter finalen gick Nikki Amini själv ut på sitt Instagram-konto och delade med sig av nyheten att hon avgår.

”Jag känner mig oerhört smickrad over att ha fatt det fortsatta fortroendet att sitta kvar i Idoljuryn 2021 men jag har valt att tacka nej”.

Och nu kommer nyheten att det är Katia Mosally som tar över som ny jurymedlem efter Nikki Amini, vilket avslöjades i Nyhetsmorgon.

Annons

Likt Nikki Amini jobbar Katia Mosally med marknadsföring inom musikbranschen på skivbolaget Capitol Records i Los Angeles. Där har hon jobbat med att promota och marknadsföra artister som Ariana Grande, Billie Eilish och Lady Gaga.

– Jag tar med mig musikbranschens LA in till Idol och ni kommer få se alla sidor av mig, de galet spontana men även de tuffa! Musikbranschen är idag hårdare än någonsin och man måste vara redo att ge 150% för att lyckas, samtidigt som man behåller båda fötterna på jorden. Idol är en unik plattform för att hitta oslipade artister och jag kommer bidra med mina erfarenheter av musikbranschen på en internationell nivå för att hitta artister som verkligen kan slå igenom stort, i Sverige, men även ute i världen, säger Katia i ett pressmeddelande.

Anders Bagges hyllande ord till nya kollegan Katia Mosally

Anders Bagge, som är en riktig veteran i Idol-juryn, är glad att Katia tagit över rollen som ny jurymedlem.

Annons

– Jag tycker hon bidrog från minut ett, hon kommer direkt från skivindustrin i USA. Idag är det ännu mer soul och RNB, det är en väldigt hög nivå. Hon är mer inne i den branschen som det är just nu, säger Anders Bagge i Nyhetsmorgon.

Årets säsong av Idol drar igång 23 augusti och Katia är golvad över vilka talanger det finns i Sverige berättar hon.

– Ni förstår inte, jag har varit så överraskad av talangen. Oh my god. Jag blev golvad, säger hon i Nyhetsmorgon.

FOTO: Daniel Sahlberg, Stina Stjernkvist/TT

Annons