Därför stoppas Shirley Clamp helt – tårarna efter tuffa beskedet

Shirley Clamp

Shirley Clamp skulle göra musikaldebut i musikalen Chess, där hon skulle göra huvudrollen Florens.
Men nu meddelar hon att hon blivit tvungen att dra sig ur drömrollen, detta eftersom det krockar med andra åtaganden.

Shirley Clamp, 48, har en lång karriär bakom sig, främst inom artisteriet. Hon har deltagit i Melodifestivalen hela sex gånger och år 2005 deltog hon med låten Att älska dig, som tog sig direkt till final och kom där på fjärde plats.

Hon är idag en av Sveriges mest folkkära artister och på det privata planet har hon kärleken Benny Rönnelöw som hon varit ihop med drygt ett år.

Benny är Shirleys första kärlek sedan uppbrottet från exet Daniel Ottoson. Shirley och Daniel var ett par i 14 år och har dottern Vilja, 12, tillsammans.

Ex-paret valde att gå skilda vägar år 2016 då de tappat kärleken och längre inte såg varandra. Orsaken till det verkat varit att de jobbat väldigt mycket.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Shirley Clamps nya sorgebesked

Planen var att Shirley Clamp skulle göra musikaldebut med Chess.

Men hon har nu tvingats dra sig ur drömrollen som Florens, detta eftersom det krockar med hennes egna föreställning Shirley Clamp – nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt, samt andra åtaganden.

Breaking
SORG Anki Larsson är död – blev 67 år gammal

Därför blir det ingen medverkan alls i Chess för henne.

I en intervju med Aftonbladet berättade hon om sorgebeskedet över att inte kunna genomföra drömrollen:

– När jag fick rollen i Chess var jag verkligen överlycklig. Det är en drömroll för mig. Sen blev den ju som sagt framskjuten på grund av pandemin och det blev omöjligt att hänga kvar i något som kanske skulle bli av. Så jag var tvungen att dra mig ur. Och det gjorde jag i tårar om jag ska vara ärlig, säger hon.

Trots det tråkiga bakslaget gläds hon åt att det blir Gunilla Backman, 56, som tar hennes plats i musikalen.

– Jag är otroligt glad för hennes skull. Jag har grattat henne, säger Shirley till Aftonbladet.

Hon berättade även att hon blivit tillfrågad om tidigare musikalroller men aldrig riktigt känt att det passat så bra som det gjorde när hon blev tillfrågad om rollen i Chess:

– Jag har blivit tillfrågad om musikalroller tidigare, men aldrig en huvudroll. Jag har aldrig känt att det klaffat så bra som det gjorde med Chess.

LÄS OCKSÅ: Viktor Frisk bekräftar relationen – har ny pojkvän

LÄS OCKSÅ: Därför saknas Martin Järborg i Nyhetsmorgon – ersätts av Thomas Ritter

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Nyhetsmorgon/TV4

Senaste nytt