Idol 2023 marknadsföring banner

Så blir Idol 2021 – här är alla förändringar

13 aug, 2021 
Hela Idol-gänget år 2021
Idol 2021 har snart premiär med en ny jurymedlem och ny programledare.
Vad mer har förändrats?
Annons
Möt Idols nya jurymedlem – Katia Mosally
Möt Idols nya jurymedlem – Katia Mosally

Precis som förra året har årets audition i Idol 2021 genomförts digitalt och därefter har utvalda sökande fått möjlighet att träffa Idol-juryn.

Som vanligt utspelar sig programmen i olika städer. Region för region: Göteborg, därefter Stockholm, Malmö och Umeå.

Som flera tidigare år är Pär Lernström, 40, programledare för showen och tre jurymedlemmar är kvar från året innan: Kishti Tomita, 57, Alexander Kronlund, 49, och Anders Bagge, 53.

Men vad är det som inte riktigt är sig likt i år?

Så blir Idol 2021

Ja, succéprogrammet Idol har hängt med ett bra tag. Men något som fått det att rulla är ju att ingen säsong är den andre lik. Varje år bjuds det på nya överraskningar och även detta år blir det såklart så. Vad är nytt för i år?

Förra året avslöjade Nikki Amini, 36, att hon inte längre kommer att sitta i Idol-juryn då hon skulle vidare på nya äventyr. Ersättaren blev Katia Mosally, 34, som i vanliga fall arbetar som international marketing director på Capitol Records i Los Angeles.

Annons

Ett annat nytt tillskott är Anis don Demina, 28, som ska leda nya momentet Idolraketen. Det är ett program som kommer att sändas en gång i veckan på TV4 Play och dra igång i samband med premiären.

Även ett nytt moment slängs in i konceptet där deltagarna kommer att utmanas innan de ger sig in i den så kallade kvalveckan. Nya utmaningen kommer att visas den 16 september på TV4, så håll utkik.

Mycket är som det brukar, men ändå är inget som vanligt!

Pär Lernström menar att ”även om nog alla svenskar någon gång har sett Idol, så har de INTE sett Idol 2021”.

Katia Mosally, Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund
Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Katia Mosally och Anders Bagge.

Nya momentet Idolgiget

I år har det även blivit dags för nya momentet Idolgiget. Vad är det?

Det hela utspelar sig på en takbar i Stockholm, där idolerna ska uppträda för både publik och jury.

Annons

Utmaningen är tuff och en tröskel att ta sig över innan kvalveckan. Två kommer bli tvungna att lämna tävlingen helt och hållet. Fyra stycken kommer att få tävla igen, i något som TV4 kallar för Sista chansen och sänds på TV4 Play. Av de fyra kommer en gå vidare.

I programmet kommer även tittarna få se idolerna när de hänger med Bagge på workshop.

Pär Lernströms ord om Idol 2021

Det är tionde säsongen som Pär Lernström leder succéprogrammet. Han har under flera säsonger haft nya personer vid sin sida som ska hjälpa honom på traven att leda showen, men han har även ett flertal säsonger programlett det helt ensam.

Detta år är det alltså Youtubern Anis don Demina som blir Pärs högra hand.

– Ännu en Idol-säsong ska nu sjösättas och även om det för min del är 10:e året som jag leder programmet så är svaret på årliga frågan: ”Är det fortfarande roligt?” detsamma. Det är roligare än någonsin, säger Pär Lernström och förklarar vidare:

Annons

– För nyckeln med Idol är att ingen säsong är den andra lik. Historierna som deltagarna berättar och resan de gör under året är unika.

Säsongspremiär av Idol 2021 är måndagen den 23 augusti klockan 20.00 på TV4. Programmet finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

Annons