Pär Lernström i tårar – berättar om pappans bortgång

Pär Lernström i tårar

För några veckor sedan förlorade Pär Lernström sin pappa. I en intervju med Titti Schultz i P4 Extra berättar han nu om den stora sorgen.
Svenska kändisarna du glömt var ett par
Slå på ljud

Pär Lernström är programledaren som är en stor favorit hos svenska folket. Vi har sett honom i många stor program och är vana vid att han underhåller. Ibland får man även se hans lite känsligare sidor. Och under måndagen när han gästade Titti Schultz i P4 Extra fick lyssnarna höra den sidan honom när Titti ställde en känslig fråga.

– Jag vet att du förlorade din pappa för några veckor sen, hur mår du i sorgen?, säger hon i programmet.

Hon är noga med att han inte behöver berätta om det känns för tungt. Men han tyckte det kändes okej.

– Okej tror jag. Jag vet inte hur mår man i sorg egentligen? De här stegen man går igenom nu, de är vad de är, säger han och fortsätter:

Pär Lernström om relationen med sin pappa

– Och vi hade ganska dålig kontakt under många år.

Här brister det för Pär som börjar gråta. Titti kollar med honom att han är okej innan han fortsätter berätta.

– Vi är ju väldigt lika på många sätt, eller var och är. Det är ju så med blod att det kommer alltid vara tjockast. Och det märkliga är att det är först när de är borta som man förstår exakt hur tjockt det där blodet var.

– Men jag är glad eller jag försöker tänka på att han fanns där när jag var liten. Sen försvann han lite grann ett tag. Sen så fick han vara farfar i ett år för Bibi och Loa, men framförallt för Bibbi.

Bibi och Loa är Pärs barn. Och det var framförallt hans dotter Bibi som är äldst som hade kontakt med sin farfar förklarar han i programmet. Pär tror att det var ett sätt för honom att kompensera för tiden de gick miste tillsammans när han var liten.

Pärs pappa hade cancer

Pärs pappa hade cancer och det var till slut sjukdomen som tog hans liv.

– Han fick lämna i hemmet nära familj. När de andra gick ner och skulle dricka lite kaffe så sa han att nämen jag vilar lite i soffan. Och där fick han lämna, så jag vet inte om man kan lämna på ett så mycket bättre sätt, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte hur jag mår för att svara på din fråga. Men jag tror att man kommer aldrig över en förlorad förälder och det är väl hela idén med dem tror jag

Pär avslutar med att säga att det finns mycket mörkt, men han har valt att fokusera på det ljusa och fina med sin pappa.

LÄS OCKSÅ: Därför skilde sig Stefan Odelberg och Berna Inceoglu

LÄS OCKSÅ: Ellen Bergström i tårar över det traumatiska med dottern Elsy

FRÅN FÖRSTASIDAN