TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Idol-Albins oväntade avslöjande – inför finalen mot favorittippade Nike

24 nov, 2022 
Idol 2022 Nike Sellmar tittar mot Albin Tingwall som ser besvärad ut.
Albin Tingwall och Nike Sellmar ska under fredagen göra upp om vinsten i Idol.
Nike har varit favorittippad sedan start.
Nu berättar Albin hur det är att stå i en final mot just henne.
Annons
Idol-Nike Sellmars missnöje med vinnarlåten: “Den är mils långt ifrån”Brand logo
Idol-Nike Sellmars missnöje med vinnarlåten: “Den är mils långt ifrån”

Nästan en hel Idol-höst har passerat och det enda som återstår är den stora finalen där vinnaren ska koras och få guldregnet över sig. Finalen går av stapeln i Tele2 arena i Stockholm och är den största Idol-finalen någonsin.

De två finalisterna som tagit sig hela vägen utan att ha hängt löst en enda gång är Nike Sellmar, 27, och Albin Tingwall, 19.

Nike har sedan starten varit tippad att ta hem hela tävlingen och sagt och gjort ska hon nu ta plats på scenen för att tävla om vinsten. När Hänt träffar Albin berättar han om känslorna kring att möta just henne i finalen.

– Nike har ju varit vinnartippad sedan kvalveckan typ. Så jag har gått in med inställningen att det kommer bli Nike som tar hem det. Och att jag har tagit mig till final och jag är så stolt över mig själv. Men jag ska ge henne en utmaning iallafall! Men det kommer bli svårt, säger Albin till Hänt.

Förväntningarna inför den stora finalen

Albin har tampats med självförtroendet under hela säsongen och han säger själv att det är något han jobbar med. Dessutom drabbades han av sjukdom och tvingades äta penicillin – men inför finalen så är han lyckligtvis återställd.

Annons

– Jag är ganska dålig under press, så jag har väl försökt anpassa det så mycket som möjligt. Sen är mitt självförtroende inte jättebra heller. Jag tycker inte att det är så viktigt hur det går, bara jag har kul och njuter. Och att det är många som tycker att det är fint så är jag väldigt nöjd, säger Albin.

Albin om den stora pressen: ”Folks förväntningar..”

Men även Albin har tagit sig rakt in i tittarnas hjärtan och sedan flera veckor tillbaka har han varit tippad att ta sig hela vägen till Tele2 arena. Men för Hänt berättar han att den detaljen varit otroligt jobbig för honom.

– Jag har ju varit finaltippad under några veckor och det har varit jättejobbigt. För då har jag verkligen känt press att jag måste ta mig till final. Och jag trodde inte att jag skulle ta mig till final, vilket gjorde det extra jobbigt, att jag inte skulle leva upp till folks förväntningar på mig.

Vi på Hänt önskar de två finalisterna stort lycka till under fredagskvällen!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Maja Suslin/TT

Annons