hänt exklusivt

Idol-Albin avslöjar hemliga uppgörelsen med Pär – efter sjukdomskampen

Albin i Idol 2022

Albin Tingwall har det tufft bakom kulisserna efter att drabbats av infekterade bölder.
Nu berättar han om krisplanen för att ta sig igenom semifinalen trots sitt mående.
– Jag är livrädd för att jag inte kommer vara hundra, säger Albin till Hänt.
Sanningen om Idol-profilerna Albin och Ida: "Vi älskar varandra"
0:41

Efter reklamen: Sanningen om Idol-profilerna Albin och Ida: "Vi älskar varandra"

(0:41)

Slå på ljud

Albin Tingwall, 19, är en av fyra som gör upp i semifinalen av Idol 2022. Förra veckan kunde Hänt avslöja Albins okända hälsokamp bakom kulisserna. Idolen berättade då för Hänt om hur han fått två finnar som blivit infekterade bölder och därmed behövde behandlas på sjukhus.

Albins tuffa kamp som tittarna inte får se: ”Höll på att svimma”

Albin gick på antibiotika redan under förra fredagsfinalen men kampen bakom kulisserna var dold för tittarna.

– Precis innan jag skulle gå ner och sjunga, så låg jag i soffan och höll på att svimma och hade feber. Så sjuksystern kom upp och tog blodprov och blodtryck och allting. Då såg allt ganska bra ut. Det var en kvart innan sändning. Då sa vi att nu gör jag den här sändningen och sen så måste vi åka in för det kan vara på väg att bli blodförgiftning, så jag mådde ju liksom piss när jag sjöng.

Vidare förklarade Albin att han mår oerhört illa av antibiotikan han tar. Förra veckan var det så pass att Albin var rädd att kräkas rakt ut över scenen när han tog i under sitt framträdande. Men hur mår då Albin inför semifinalen?

– Status på såren är bra, de börjar läka i alla fall så det går åt rätt håll och jag har ingen infektion i kroppen nu. Men jag måste fortfarande gå klart antibiotikakuren som var i tio dagar, jag tror jag har sista dagen är på lördag, säger han till Hänt.

Antibiotikan tog hårt på dig, hur ser det ut på den fronten nu?

– Jag mår jättedåligt, jag har problem med att jag är väldigt trött på dagarna och mår väldigt illa. Det är fortfarande problematiskt och det kommer väl vara det även på fredag och det är det jag är livrädd för att jag inte kommer vara hundra på fredag för nu behöver jag verkligen må bra.

Kravet på TV4 inför semifinalen: ”Kommer försöka lägga upp det på något sätt”

Nu håller Albin tummar och tår för att han ska ta sig igenom fredagen med bravur för att få uppleva drömmen om att stå i final.

– Jag är glad att jag inte fick det här tidigare. Nu är det bara hålla ut och går jag vidare till finalen så är det lugnt för jag slutar ju med medicinen på lördag.

Han visar sig dock ha en viss plan. Redan förra veckan bad Albin programledare Pär Lernström att inte hålla för långt eftersnack med honom då han behövde få kliva av scenen så snabbt som möjligt. Någon liknande plan kan det bli under fredagskvällen.

– Jag har inte pratat med Pär än men jag kommer försöka lägga upp det på något sätt så att folk får reda på vad som har hänt. Jag har fått väldigt mycket hat på sociala medier för att folk tycker jag sjöng så dåligt sist och att jag inte förtjänar att vara här. Jag förstår vad de menar för det var inte bra men det är nog många som inte vet varför det lät som det gjorde. Så för min egen skull vill jag ändå försvara mig i det, så folk förstår att jag inte var helt bra förra fredagen.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN